Őrizzük meg otthonunk biztonságát – elérhető a következő tűzvédelmi teszt

771

Tizedik alkalommal tesz közzé ismeretterjesztő tűzvédelmi tesztet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, hogy gyerekek és felnőttek egyaránt felmérhessék tudásukat közérdekű témákban.

A járványhelyzetben többet és többen vagyunk otthon a megszokottnál, ezzel együtt a háztartási gépeink, elektromos hálózataink is nagyobb terhelésnek vannak kitéve, mely könnyen balesethez vezethet. A soron következő teszt középpontjába ezért a lakóhelyek biztonsága, az otthoni elektromos hálózatok terhelhetősége és karbantartása került. Kiderül az is, hogy tárolhatunk-e robbanásveszélyes anyagot a lakásunkban. A kérdések mindemellett kitérnek a szabadtéri tüzek megelőzésével kapcsolatos tudnivalókra és a tűzgyújtásra vonatkozó ismeretekre is.

A hónapról hónapra megjelenő teszteket az Országos Tűzmegelőzési Bizottság úgy állította össze, hogy kitöltésükkel nemcsak a helyes választ tudhatjuk meg, hanem ajánlásokat, magyarázatokat is kapunk, ezzel is gyarapítva tudásunkat. Egy-egy kérdéssor kitöltése legfeljebb öt percet vesz igénybe.

A korábbi tesztek a linkre kattintva érhetők el.

solymáronline