Tovább szépült a Lustige Zwerge Német Nemzetiségi Óvoda

632

Idén újabb beruházások történtek a Lustige Zwerge Német Nemzetiségi Óvodában, köszönhetően annak a 4,7 millió forint támogatásnak, amelyet a Német Nemzetiségi Önkormányzat Solymár és az általa fenntartott Lustige Zwerge Német Nemzetiségi Óvoda nyert el NEMZ-E-22-0010 számú pályázatával a Miniszterelnökség helyi nemzetiségi önkormányzatok által fenntartott nemzetiségi köznevelési intézmények 2022. évi fejlesztési támogatására vonatkozó döntése alapján.

“A pályázat segítségével szebbé és komfortosabbá tudtuk tenni az intézményünkbe járó gyermekek és dolgozók életét” – mondta el Drevenáné Schokátz Ágnes intézményvezető. Ezzel a támogatással egy hosszabb projekt befejezéséhez értek, mostanra az épület összes ablaka rolókkal lett ellátva, így nyáron hűvösebb lesz, télen pedig megfoghatják a meleget. A tornaterem egy nagyobb Wesco építőkészlettel bővült, továbbá két csoportszobában galériát építettek, két csoportban pedig lecserélték a székeket és a szőnyegeket.

Az épület mellett az óvónők viseletére is kapott támogatást az intézmény. “Óvodapedagógusaink ünnepeink alkalmával felveszik a solymári német nemzetiségi viseletet. A régi kollégák még sajátjukat hordták az óvodai ünnepek alkalmával, a nemzetiségi ruhához illő karaktercipő is mindig hiányzott. Most megvarrattuk a ruhákat, és beszereztük a hiányzó darabokat új kollégáink részére is, így ismét egységes képet mutat szervezetünk az ünnepnapokon” – fejtegette az intézményvezető. Hozzátette: remélik, hogy hamarosan községünk nemzetiségi rendezvényein is megmutathatják magukat az új viseletekben.

solymáronline

Ritter Imre nemzetiségi képviselő, Drevenáné Schokátz Ágnes intézményvezető, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Tallerné Milbich Judit solymári német nemzetiségi képviselő és Csenger-Zalán Zsolt az Országgyűlésben