Erasmus+ programban vettek részt nyáron a solymári általános iskola tanárai

460

A Hunyadi Mátyás Német Nemzetiségi Általános Iskola május 18-án nyújtott be pályázatot az Európai Bizottság által támogatott Erasmus+ KA1 programban való részvételre. Összesen 31 intézmény pályázott, a Hunyadi a második helyen végzett, így az iskola immár negyedik alkalommal lehetett részese a programnak.

A pályázatuk célja a tanárok szakmai megújulása, a legújabb nemzetközi trendek megismerése volt, amely által a solymári gyerekek saját iskolájukban naprakész módszerek segítségével tanulhatnak. A tanárok az élethosszig tartó tanulásban példát mutatva vettek részt a változatos tematikájú kurzusokon, és építettek ki tartós nemzetközi kapcsolatokat.

A program keretében nyáron nyolc tanáruk Firenzében, Máltán, Regensburgban és Dublinban vehetett részt szakmai képzésen és ismerkedhetett a helyi kultúra különböző szegmenseivel. A projekt koordinátora dr. Szabóné Kratzer Zsuzsanna volt, a részt vevő tanárok: Molnár Richárd, Dali Emese, Daragics Éva, Pokrócz Enikő, Gutmayer Jánosné, Kollár-Scheller Erzsébet, Páhi Lőrinc, akik az iskolába visszatérve a megosztották tapasztalataikat a kollégáikkal. A jövőben a diákokat is be szeretnék vonni a nemzetközi projektekbe, hogy csoportok, osztályok is élhessenek az Erasmus program nyújtotta lehetőségekkel.

A programban részt vevő tanárok rövid élménybeszámolóit az iskola Facebook-oldalán és az iskola honlapján olvashatják.

solymáronline