Válságstáb ülésezett a vízhiány megoldásának érdekében

1575

Június 30-án délelőtt válságstáb ült össze a polgármesteri hivatalban, annak érdekében, hogy megoldást találjanak a Solymáron napok óta fennálló vízhiány okozta problémák megoldására.

Az ülésen jelen volt Menczer Tamás államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, dr. Szente Kálmán polgármester, Virág László, a DMRV vezérigazgatója, a katasztrófavédelem, a polgárőrség, a tűzoltóság képviselői és önkormányzati képviselők. Abban megegyeztek, hogy első körben a rövidtávú megoldást keresik, hiszen most az a legfontosabb, hogy minden solymári háztartásban legyen víz minél előbb. A résztvevők azonban egyetértettek abban, hogy a problémát hosszú távon kell megoldani, ez azonban nem is olyan egyszerű.

A tanácskozás után Menczer Tamás tájékoztatta a sajtó jelenlévő képviselőit arról, hogy hogyan próbálják megoldani a helyzetet. Többek között elmondta, hogy felállítottak egy operatív törzset, mely 24 órában próbálja kezelni a helyzetet. Emellett felkérte a lakosság azon részét, ahol van víz, hogy a jelenleg víz nélkül élők érdekében spóroljanak a vízhasználattal, továbbá felszólította a szolgáltatást végző DMRV-t, hogy haladéktalanul lássa el a feladatát, azaz gondoskodjon a biztonságos vízellátásról. Az államtitkár sajtótájékozatóját teljes egészében, további információkkal meghallgathatják a PilisTV felvételén.

Újságírói kérdésre Menczer Tamás elmondta, hogy hosszútávon a megoldás a vízhálózat fejlesztése lenne, ami legalább 10 milliárdos beruházás. Hozzátette, hogy egy önkormányzat ezt nem tudja kigazdálkodni, de reméli, hogy pályázati támogatással néhány éven belül megvalósulhat egy ilyen beruházás is a térségben.

A válságstáb döntése értelmében a jelenleg Solymár különböző pontjain lévő 6 lajtkocsi számát 12-re növelik. Lesz olyan autó, ahol emberi segítség nélkül lehet majd vizet vételezni. Ha ezekből kifogy a víz, kérjük, hívják a következő telefonszámot: 06-30/473-4518. Továbbá kérik a vízzel ellátott területen élő lakosokat, hogy csökkentsék a vízhasználatot, amíg a helyzet nem rendeződik.

solymáronline
Fotó: Palkovics Mária és Szima Roland