Covid-biztos környezetvédelem: tavaszi nagytakarítás a Káposztás-patak mentén

1109

A Sólyom Környezet- és Természetvédelmi Egyesület és Klub idén is megrendezte tavaszi erdő-, mező- és pataktisztítási akcióját, amihez minden segítő kezet szeretettel vártak. Az akció a járványügyi korlátozások szigorú betartásával, a Solymári Településüzemeltetési Kft. segítségével zajlott március 22. és 31. között.

Az eseményt szervező Sólyom Környezet- és Természetvédelmi Egyesület alelnökétől, Konkoly Renétől megtudtuk, hogy közel 30 résztvevő tisztította a patakmeder egyes szakaszait, családonként különböző időpontokban. Két fő helyszín volt idén: a Várhegy utca és a Káposztás patak forrásai közelében, a Patak utca mentén, valamint a PEMÜ alatti terület. A Solymári Településüzemeltetési Kft. segítségének köszönhetően a begyűjtött több tucat zsák szemét gyorsan el lett szállítva.

“Aktivistáink és segítőink önfeláldozó munkájában több generációnyi solymári és környékbeli lakos fogott össze – hangsúlyozta Konkoly René. – A jövőben is tervezünk hasonló akciókat. A széles lakossági összefogás nagy mértékben hozzá tud járulni a község tisztántartásához, az illegális hulladéklerakások felszámolásához és azok megelőzéséhez egyaránt.”

solymáronline
Fotók: Sólyom Környezet- és Természetvédelmi Egyesület és Klub