Örömteli várakozás – FOTÓK

1776

Advent harmadik vasárnapján, december 15-én délután a helyi kórusok és egy kamarazenekar koncertje várta az érdeklődőket a katolikus templomban. A solymári adventi vendéglátás már két évtizedes hagyománnyal rendelkező családias alkalom. A hangverseny mellett helyi ízekkel, házi süteményekkel, sültekkel, forralt borral és teával várták az érdeklődőket a szervezők.

A zsúfolásig megtelt templomban elhangzott műveket a kinn rekedtek is élvezhették a külső hangosításnak köszönhetően. A koncert résztvevői a Corvinus vegyeskar, a Szokolay Bálint Női Kar, a Hagyományőrző Asszonykórus, a Férfikórus és az Aperto kamarazenekar voltak. Orgonán Nagy László Adrián játszott, a műsor házigazdája Jeney Erzsébet volt.

A Solymáriak Baráti Köre által szervezett vendéglátáson az árusításból származó bevételt és a helyi katolikus valamint református hívek adománygyűjtéséből befolyó összeget is jótékony célokra fordítják.

Igazi közösségi eseménynek, felemelő zenei élménynek lehettek részesei a hangverseny és a szíves vendéglátás résztvevői.

Barcsik Géza – solymáronline