Füvesített területen is tilos a parkolás!

4590

Sokan tapasztalják, hogy hétköznap reggel 8 óra körül nincs már szabad hely a solymári vasútállomásnál a parkolóban. A reggel munkába sietőknek nincs ennél bosszantóbb – csak ha kimarad egy-két járat –, de ez sem jogosít fel senkit a tilosban parkolásra.

Még ha úgy tűnik is, hogy a forgalmat nem akadályozzuk azzal, hogy a zöld, füvesített felületeken parkolunk, ne tegyük! A 2012-es szabálysértési törvény szerint ez parkrongálásnak minősül, és több tízezres bírságot von maga után. A képeken látható audis ellen már folyik is az eljárás – mondta el a solymáronline-nak Ladó György körzeti megbízott.

A vasútállomást megközelíthetjük bizonyos időszakokban a 64-es busszal, igénybe vehetjük a helyi kisbuszjáratot, szervezhetünk telekocsit vagy sétálhatunk a reggeli friss levegőn. Ha mindenképp saját gépkocsival szeretnénk menni, a Szélhegy megállóban sok üres hely várja az autókat, lehetőség szerint próbáljuk meg azt a parkolót is használni, hétfőtől már kétszer annyi, óránként két vonatpár is megáll majd ott.

solymáronline