December 5-ig tart nyitva Makáry István fotókiállítása

1404

Különleges eljárással nyomtatott fotók láthatók a solymári Apáczai Csere János Művelődési Ház kiállítóterében. A 2019. november 23-án nyílt kiállításon Makáry István vizuális kommunikációs tervező, fotós és grafikus tematikus munkáit láthatják az érdeklődők.

Az alumíniumlemezekre kasírozott képek a különleges nyomtatásnak köszönhetően szinte “örök életűek”, nem veszítenek színeikből. Különleges, impresszionisztikus, festői hatású munkák varázsolják el a látogatót.

Makáry István a Magyar Iparművészeti Iskola elvégzése után saját kreatív stúdiójában a rendszerváltás utáni reklámgrafikai aranykor aktív résztvevője volt. A kilencvenes években multinacionális cégek kampányait tervezte és kivitelezte, kamatoztatva az Iparművészeti Főiskolán elsajátított sokoldalú szakmai tudást.

Most, életének második felében az egyéni, személyes alkotói periódusa érkezett el. A megrendelők igényeinek kielégítése helyett a lélek és az egzisztenciális lét kérdései foglalkoztatják. A természetben, a teremtett világban keresi a “fényt”, az élet szépségét. Ennek az útkeresésnek látványos, megrázó és egyben megnyugtató stációi láthatók a kiállított festői fotográfiákon.

A kiállítás 2019. december 5-ig tekinthető meg a Művelődési Ház nyitvatartási idejében.

BG – solymáronline