Jubileumi évadzárót tartott a Cédrus Táncegyüttes – FOTÓK

1258

Vasárnap délután nagy sikerrel zajlott az évad utolsó táncelőadása az Apáczai Csere János Művelődési Házban. Az esemény nem csak az évad lezárása miatt volt kiemelt, hanem azért is, mert pontosan húsz éve viseli az együttes a Cédrus nevet. Az 1999-ben tartott névadó ünnepségen tiszteletbeli keresztapjuk, Dr. Pesovár Ernő Kossuth díjas néprajzkutató szép szavakkal köszöntötte az együttest és vezetőit, és megfogalmazta küldetésüket is.

A mostani előadáson minden korosztály képviseltette magát, az óvodástól, a kisiskolásokon át a felnőttekig. Bemutatták mennyit fejlődött tudásuk az elmúlt egy évben. A felnőttek a többi tánc mellett két új koreográfiával készültek. Egy férfi táncot, pásztorbotolót láthattunk, Varga Lőrinc első koreográfiáját, majd egy bukovinai lány-, és asszonytáncot, melyet művészeti vezetőik, Lőrincz Beáta és Varga Zoltán álmodtak színpadra.

Az előadások után este kilencig a nagyközönség is bekapcsolódhatott a mulatságba. A műsoron, majd az udvaron tartott táncházban a Fix Stimm zenekar húzta a talpalávalót.

Az együttes húsz éves fennállásának megünneplésére ősszel kerül sor majd Budapesten és Solymáron.

solymáronline