Megtalálták a Slötyiben eltűnt férfi holttestét

1961
Fotó: Barcsik Géza

Vasárnap a rendőrség megtalálta annak a férfinek a holttestét, aki június 6-áról 7-ére virradó éjszaka tűnt el a szentiváni horgásztóban. Az elmerült személy külföldi vendégmunkás volt, egy szentiváni cégnél dolgozott – tette hozzá Ladó György körzeti megbízott.

Amint azt korábbi cikkünkben írtuk, június 7-én érkezett a bejelentés a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságára, hogy Pilisszentivánon, a Slötyiben elmerült egy ember. A helyi önkéntes és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálata azonnal megkezdte a vízben eltűnt férfi keresését. A kutatáshoz csatlakoztak a Pest Megyei Kutató- Mentő Szolgálat szakemberei is, akik szonár segítségével vizsgálták át a tavat. A keresést a sötétedés beálltával aznap eredménytelenül felfüggesztették – mondta el Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője.

Fotó: Barcsik Géza

A keresés során nemcsak a tóban kutattak, hanem átnézték a nádast, a kiserdőt is, hátha bármi más oka lehet a férfi eltűnésének. A holttestet végül a vízben találta meg a rendőrség június 10-én. A helyi önkéntes és a fővárosi hivatásos tűzoltók motorcsónak segítségével emelték ki, majd hozták a partra a holttestet.

solymáronline