Vasárnap családi napra várnak mindenkit a plébánián

1580
Fotók: László-Marlok Nikolett és Kamuti Laura

Május 13-án már negyedik alkalommal szervezi meg a solymári katolikus egyházközség a tavaszi családi napot a Szűz Mária Neve Plébánián, melyre mindenkit szeretettel várnak.

Ez az alkalom immár hagyományosan a családról és a közösségről szól, melyet a plébániához köthető csoportok – a Solymári Iparos Egylet, a Karitász, a Solymári Traktorbarátok Köre, a Rózsafüzér Társulat, a cserkészek és a gitáros kórus – szerveznek meg már negyedik alkalommal. A templomkertben felállítandó rendezvénysátrat a Solymári Településüzemeltetési Kft. ajánlotta fel, az állatsimogatót pedig Babicsek József és családja biztosítja. Mellettük több solymári család is önkéntes munkával és adományokkal járul hozzá a rendezvény sikeréhez, ami így – mondhatjuk – egy településszintű összefogás eredményeként valósul meg.

A facebookon közzétett program szerint idén 10 órakor gitáros gyerekmisével kezdődik a nap, melyet 11 órától a cserkészek által szervezett akadályverseny követ. Az Iparos Egylet által főzött ebéd közös elfogyasztását követően 13.15-től a Gyermeklánc Meseszínház adja elő Katica Kata történetét a gyerekeknek.

A szieszta után, 14 órától felpörögnek az események: a Disznó-forrásnál traktorozás és kincskereső játék várja a gyerekeket, ezután közös uzsonna segít újra összehozni a résztvevőket. Fél öttől a Reményi Margit Táncegyüttes lesz a családi nap vendége: az óvodás, iskolás és felnőtt csoportok bemutatója zárja majd az együtt töltött napot.

Fotók: László-Marlok Nikolett és Kamuti Laura

Természetesen nem maradhatnak el az olyan népszerű programok sem, mint az ugrálóvár, arcfestés, állatsimogató vagy a közös tánc. Az egészen piciket és szüleiket baba-mama szoba várja a rendezvény ideje alatt.

A családi napra a belépés ingyenes, de a szervezők köszönettel veszik, ha valaki süteménnyel hozzá tud járulni a közös vendéglátáshoz. A finomságokat délelőtt fél tíztől a hittanteremben lehet leadni.

PA