Ünnepi meglepetés-zsákok a János Kórház gyermekosztályára

2327

Tihanyi-Kovács Erika új kezdeményezését tesszük most közzé. Reméljük, minél többen csatlakoznak hozzá!

„Minden évben sok kisgyermek tölti a decemberi hónapot a kórházban, kiszakítva a saját környezetéből, sok kellemetlen vizsgálatnak kitéve. Idén azt tűztem ki célul, hogy ezeknek a gyermekeknek szerezzünk minden nap egy kis örömet azzal, hogy odacsempészünk az ágyukba, a szobába egy kis szeretetet, ismeretlenül.
A terv a következő: minden kis beteg ágyára akasztunk egy zsákot, melyben minden nap reggel valami meglepetés várja. Így a reggeli ébredés is máris egy kicsit szebb lesz, és a zsákban megbújó mesekönyv, plüss figura vagy épp egy színes ceruza egész napra ad lehetőséget a játékra, a figyelem elterelésére. Ráadásul gyorsabban telik az idő, jobb kedvű lesz a gyermek akinél a gyógyulás folyamata is felgyorsul. Nem utolsó sorban pedig a szülők is boldogan nézik vidáman játszó  gyermeküket.
Mindezt saját tapasztalatból mondom és írom, mert anyukaként volt részem karácsonykor kórházban lenni, valamint „Ágyszínházas” tagként jó pár éven keresztül láttam, tapasztaltam, hogy milyen nagy öröm kicsinek és nagynak ha ajándékot kapnak a kórházban.
Ezért arra kérlek titeket, akik e sorokat olvassátok, hogy segítsétek ezt a kezdeményezést. Minden, a legkisebb kis ajándék is jól jön, csak olyan legyen, ami szívből érkezik. Lehet ez már nem használt mesekönyv, vagy nagyobb gyerekeknek szóló könyv, játék, plüss figura, de lehet saját készítésű ajándék is. Biztos vagyok benne, hogy a nővérek mindennek megtalálják a tulajdonosát, akinek ezzel nagy örömet tudnak szerezni.

Ami nem kerülhet a zsákba, az a csokoládé, mert sokszor ezek a gyermekek nem ehetnek semmit, vagy meghatározott étrendet kell tartaniuk. Így nem szerencsés a csoki mikulás, vagy bármilyen édesség.

Viszont a képzeletnek nem kell határt szabni. ☺
Magánemberek és cégek felajánlásait is várjuk, amelyeket november végéig szeretnénk összegyűjteni.
Az ajándékok huszonnégy napon át kerülnének a zsákokba, és összesen húsz zsákot szeretnénk naponta megtölteni.
A tervezett átadás december 2-án délelőtt lenne a kórházi osztályon, ez a dátum azért esedékes, mert azon a napon párosulna hozzá még néhány más meglepetés is.
Ebből az alkalomból sütnek a Tündérkonyhában a gyerekek december 1-én, hogy a kórházban fekvő gyermekeknek örömet szerezzenek. A megszokott társaság mellett a szülők is csatlakoztak már ehhez a projekthez.
Nagy vágyam, hogy mint már egyszer régen, egy kis ünnepség keretében adhassuk át ezeket az ajándékokat a gyerekeknek. Jelenleg még szervezés alatt áll, hogy kik azok, akik egy kis műsorral meglepik majd a gyermekeket, ide még várok jelentkező csoportot” – hangzik a kezdeményezés.

Tihanyi-Kovács Erika az alábbi telefonszámon, illetve e-mail címen várja a csatlakozni vágyókat.

+36 30 314 9000
anyatigris@gmail.com