Programok a Bauernhaus–Solymár épületében

3288

 Szeptember 9., péntek 

 16 óra  Mesélnek a solymári borpincék!

Pincelátogatással egybekötött borkóstoló. Jelentkezés és indulás a Svábházból, a maximális létszám: 25 fő, a részvételi díj 1 500 Ft. Ritka és egyedi alkalom, hogy a több mint százéves solymári borospincék megnyílnak a látogatók előtt ezen a délutánon.

 19 óra  Erodált szépségek

Rákos Péter fotókiállítását Szabó Magda muzeológus nyitja meg

 Szeptember 10., szombat  

 14–20 óráig  Bolhapiac és a solymári amatőr kézművesek bemutatkozása

Kelemen fabútorok és használati tárgyak, Schlick Barbara táskái, házi lekvárok és befőttek standja, horgolt és hímzett terítők, csipkék vására.
Borstand és sváb ételspecialitások várják a látogatókat.

 Szeptember 11., vasárnap 

 14–20 óráig  Bolhapiac és a solymári amatőr kézművesek bemutatkozása

Kelemen fabútorok és használati tárgyak, Schlick Barbara táskái, házi lekvárok és befőttek standja, horgolt és hímzett terítők, csipkék vására.
Borstand és sváb ételspecialitások várják a látogatókat.

 14 óra  A „Svábház története”

A solymári svábok kitelepítésének 70. évfordulója alkalmából megnyílt Svábház vezetéssel egybekötött bemutatása.

 16 óra  Schmeick’s? (Ízlik?) – komédia

A Kompanei amatőr színjátszócsoport Babicsek Márta-Hartmann Hellebrandt Hilda „Schmeicks?” című sváb nyelvű komédiáját adja elő a pajtaszínpadon.
A megözvegyült Moc (Matyi) másodszor is megnősült. Dolgos-szorgos feleségével, Wawival (Boriskával) csak egy baj volt, hogy az urának nem ízlett a főztje. Az asszony mindhiába igyekezett. Az egyik este véletlenül odakozmálta a vacsorát. A férj, miután jóízűen megette az ételt örömrivalgásban tört ki: “Na végre ez jól esett! Az első feleségem mindig ilyen finomakat főzött!”

 17 óra  Schwäbischer Albverein tánccsoport bemutatója

Tanzgruppe WüstenrotHDA wüstenrotból érkező „Schwäbischer Albverein“ néptánccsoport 1955-ben alakult. Jelenlegi formájában 8 táncosnőből és 7 táncosból áll, kiknek életkora 50 és 65 év között mozog. Szakmai vezetőjük Uwe Holland. Repertoárjukban a vidékükre jellemző táncokon túl, más német nyelvű országok táncai, valamint amerikai táncok is megtalálhatók.

 19 óra  Music Verein Wüstenrot – fúvós koncert

Gruppenfoto (1)A 35 tagú egyesület műsorán a hagyományos népi dallamok ugyanúgy megtalálhatók, ahogy a slágervilág muzsikái is. „Ha az általunk gerjesztett zenei szikra átpattan és lángot kap a közönség körében, célunkat elértük. Akkor zenénk nemcsak a vendégeknek szerez örömet, hanem nekünk is” – mondják a zenekar tagjai.

 

<<< vissza