Szerelem, bánat, öröm, rock ’n’ roll

1806
Muriel

A Quimbi nem véletlenül választotta őket előzenekarnak. Erről a Chili fesztiválra látogatók is meggyőződhetnek szombaton.

Ők az egyik legígéretesebb hazai együttes, akik ennek ellenére angolul énekelnek. Hogy miért? „A zenei világunkhoz ez a nyelv illik talán jobban” – mondja az együttes frontembere Méhes Adrián. „Szerelem, bánat, öröm, erről szól a rock ’n’ roll. Komolyra fordítva a szót, előbb-utóbb biztosan lesz majd olyan témánk, ami magyarul szól majd hitelesebben. Egyébként mindenkinek azt mondom, hogy popzenét játszunk, Magyarországon a rockzenét inkább a Tankcsapda jelenti.”
Új lemez? „Októberben megyünk stúdióba, akkor kezdünk hozzá a második lemezünk felvételéhez. Addig pedig koncertezünk.”

Egyre népszerűbbek

A Muriel csapata a 2010-es években alakult. A mai, modern hangzást igyekszenek ötvözni a régi idők klasszikus stílusjegyeivel. Zenéjük alapja a hatvanas évek gazdag rockzenéjében gyökerezik. Pályafutásuk első éveiben sikerrel léptek fel olyan neves hazai zenekarok előtt, mint a Kiscsillag, a 30Y vagy a The Carbonfools. Debütáló nagylemezük, amely egyszerűen csak a banda nevét viseli, remekül nyitott mind a hazai klubokban, mind pedig a rádiókban, rendszeresen játsszák dalaikat. Az MR2 Petőfi palettáján szerepel például a Low és a She’s Insaint, amelyek gyakran felcsendülnek a 94.8-as frekvencián. Az album bemutatóját a The Carbonfools-szal közösen tartották, és a Muriel is telt ház előtt szerepelhetett, a „nagy testvérhez” hasonlóan. Nemrégiben volt a She’s Insaint című dalukhoz készült klip premierje, amelyet egy koncerttel ünnepeltek.