Elkészült és elérhető Solymár új településtervének tervezete

1467
Elkészült és elérhető Solymár új településtervének tervezete
Illusztráció: RUMedia.hu

Solymár Nagyközség Önkormányzatának képviselő-testülete az új tervműfajoknak megfelelő településfejlesztési és településrendezési terv (együttesen településterv) készítéséről döntött, melyek elkészítésével a Völgyzugoly Műhely Kft.-t bízta meg. A település településfejlesztési tervének és településrendezési tervének készítése egy eljárásban történik, így úgynevezett településterv készül Solymár területére.

A településfejlesztési terv a fejlesztés összehangolt megvalósulását biztosító és a településrendezést is megalapozó, a település közigazgatási területére kiterjedő, önkormányzati határozattal elfogadott dokumentum.

A településfejlesztési tervet követően, az abban foglaltakkal összhangban az önkormányzat településrendezési tervet készít, mely a települési önkormányzatok esetében a helyi építési szabályzat (HÉSZ).

A teljes nyilvánosság biztosítása és a partnerség szabályainak érvényrejutása érdekében Solymár jövőbeni alakításába, fejlesztésébe most Ön is beleszólhat! A tervdokumentációt ugyanis a 2024. július 29-i lakossági fórumon 17 órától Ön is véleményezheti az önkormányzat Nagytermében (2083 Solymár, József Attila utca 1.), vagy a lakossági fórumot követő 8 napon belül írásban teheti meg észrevételeit, javaslatát közösségi érdekre vagy jogos magánérdekre hivatkozással, amelyet a lakossági fórumról készült jegyzőkönyvhöz csatolnak.

A tervdokumántáció megtekinthető a hivatalban, illetve letölthető önkormányzatunk weboldaláról.

SolymárOnline