Elkészült az Ásvány utca – FOTÓK

1369

Augusztus 13-án megtörtént az Ásvány utca műszaki átadása. A Hutweide egyik gyűjtőútjának szilárd burkolattal történő ellátása az önkormányzat idei beruházási tervei között kiemelt helyen szerepelt.

A több mint százmillió forint összértékű, a település saját forrásaiból történő beruházás előkészítése 2015 óta zajlott. A fejlesztés már tavaly megvalósult volna, de a pandémia és az ezzel együtt járó bizonytalan anyagi helyzet miatt végül el kellett halasztani a projektet.

Idén március végén született döntés a közbeszerzési eljárás elindításáról, öt cég meghívásával. Az eljárás májusban zárult le, a legkedvezőbb ajánlatot a Strabag Általános Építőipari Kft. adta. Júniusban kezdődött meg a kivitelezés, melynek során 480 méter hosszú útszakasz kapott szilárd burkolatot a Barlang utcától a Perem utcáig. Az útpálya 5 méter széles, a mellékutcákba behajtó szakaszok 10 méteres hosszon, 4 méteres pályaszélességgel készültek. Az út mindkét oldalán szegélykő vezet, a vízelvezetést szikkasztókutas rendszerrel oldották meg. Az útépítés során a meglévő burkolt kapubehajtókat az új útpályához igazították.

Az érintett ingatlantulajdonosok több mint kétharmada nyilatkozatban támogatta az utca megépítését és vállalta az útfejlesztési hozzájárulás befizetését, ezzel összesen 6 százalékban járultak hozzá az építési költségekhez.

solymáronline
Fotók: Szima Roland