Újra a piacé a placc

705
Szombaton ismét Schaumarkt
Fotó: RUMedia.hu

Ahogy azt már beharangoztuk, és remek élményvideónkkal rögvest be is mutattuk Önöknek, kéthetente, ha itt a szombat, helyünk a Schaumarkton, a reggel 8-tól délig tartó solymári termelői piacon van.

A parkolás a szervezők szerint lehetséges lesz az első füves részen hátrafelé, az árusok pedig a murvás részen kapnak helyet lefelé a rendezvénytéren.

Tudjuk sokan félnek zöldfelületre parkolni, hisz a helyi rendelet szerint a közösségi együttélés szabályait megsértő magatartást valósít meg az, aki közterületen vagy közterületként funkcionáló magánterületen található zöldfelületre engedély nélkül gépjárművel ráhajt, parkol. Zöldfelület pedig Solymáron minden olyan terület, amely nincs ellátva szilárd burkolattal vagy kőzúzalékkal.

Ám jelen esetben maga az Önkormányzat ad engedélyt a zöldfelületre történő parkolásra, így éljenek a lehetőséggel, és vegyék birtokba a szép zöld gyepet, hátulról gépjárműveikkel feltöltve az egész területet.

A tekintélyes számban felsorakozó árusok ismét kitesznek magukért, és teszik ki elénk a pultra válogatott minőségű hús-zöldség-gyümölcs-sajt-savanyú-pékárú-szörp-és lekvár áruikat, versenyezve a hűséges és visszatérő vásárlók kegyeiért.

A solymári rendezvényteret, a PEMÜ sporttelep mellett, a Kollwentz Ede utca végében ezúttal nemcsak finom füstölt húsos szendvics, hanem kürtőskalács illata is belengi majd. Pónilovaglás helyett pedig most a Rádió Solymár Alapítvány és a debütáláson nagy sikert arató Molnár Torda vezette zenekar szórakoztatja a piacra kilátogatókat.

Schaumarkt. Unser Platz!

SolymárOnline