Új SzMSzt fogadtak el a képviselők

673
alakuló ülés
Illusztráció: RUMedia.hu (Solymár címer)

2024. október 4-én hatályba lépett Solymár Nagyközség Önkormányzata és szerveinek részletes működését rendező szervezeti és működési szabályzat (továbbiakban SzMSz.), Solymár Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2024. (X. 3.) önkormányzati rendelete.

Az új SzMSz. 3 állandó bizottságot hozott létre a Képviselő-testület munkájának eredményessége érdekében:

A Településfejlesztési Bizottságot 6 fő képviselő, valamint 2 fő nem képviselő tag részvételével, másrészt a Kulturális és Sport Bizottságot 5 fő képviselő, 3 fő nem képviselő tag részvételével, valamint a Pénzügyi Bizottságot 5 fő képviselő és 2 fő nem képviselő tag részvételével.

A Pénzügyi Bizottság élén Mihályi Adrienn elnök, tagjai Ugrai András, Dibala-Mátray Mariann, Dobrovkáné Dér Borbála, és Gulyás István képviselők, továbbá Volosin Katalin és Herendi-Szabó Csilla, mint külső tagok.

A Településfejlesztési Bizottság élén Gáspárik Balázs elnök, tagjai Ugrai András, Mihályi Adrienn, Dibala-Mátray Mariann, Cser Angéla, Gulyás István képviselők, továbbá Lazri Nordin, és Schlick András külső tagok.

A Kulturális és Sport Bizottság élén Dibala-Mátray Mariann elnök, tagjai Ugrai András, Mihályi Adrienn, Cser Angéla, Dobrovkáné Dér Borbála képviselők, valamint Hartmann Hilda, Perl Gergely, és Tóth Piroska külső tagok. 

A Képviselő-testület az SzMSz. szerint tagjai közül tanácsnokot választhat. A tanácsnok megválasztása határozott időre, vagy meghatározott feladatok ellátására szólhat. Az SzMSz. ezirányú rendelkezéseinek felhatalmazásában az alakuló ülésen Ugrai Andrást pályázatokért felelős tanácsnokká választották.

A Solymári Településüzemeltetési Kft. felügyelőbizottság tagjai Ugrai András elnök, Zakarné Varjas Kata és Dr. Szente Kálmán lettek.

Végül, de nem utolsó sorban köszöntjük Solymár Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete által az alakuló ülésen megválasztott, új főállású alpolgármesterünket, Zakarné Varjas Katát!

Sikeres és szorgalmas munkájukhoz jó egészséget kívánunk!

SolymárOnline