Állatkertek Éjszakája a Budakeszi Vadasparkban

258
Állatkertek Éjszakája a Budakeszi Vadasparkban
Illusztráció: Budakeszi Vadaspark (fotó: Linda Surányi)

A Budakeszi Vadaspark 2024-ben is örömmel csatlakozik az Állatkertek Éjszakája Programsorozathoz, ahol a látogatók megismerhetik az állatok éjszakai életét. Az erdő kapujában, az utolsó nyári holdfényben sétálgatva, izgalmas éjszakai kirándulásra hív a Budakeszi Vadaspark, hogy megmutassa mi történik éjszaka a kapuk mögött. A Budakeszi Vadaspark az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is több helyszínen várja a látogatókat. A közönség kedvenc programokon túl, mint látványetetések és szakvezetések, megannyi érdekes állatos előadáson és bemutatón vehetnek részt.

A Budakeszi Vadaspark érdekes és interaktív eseményei az egész család számára elfoglaltságot kínál az estére. Az Állatkertek Éjszakájára tervezett extra produkciók mellett, számos folyamatosan zajló programokkal várja az óvodásokat, iskolásokat és a felnőtteket is. A különböző programelemek a Vadasparkon belül és közelében, több helyszínen valósulnak meg. Az Állatkertek Éjszakájára a Budakeszi Vadaspark kapuja 18:30-kor nyit és 23 órakor záródik.

Egész estés programok
A szaletli és annak környékén nyitástól-zárásig folyamatosan interaktív foglalkozások és izgalmas találkozások várják a látogatókat. A Vadasparkba érkezők, ezeken a programokon rengeteg különböző fajú állatról tudhatnak meg új információkat vagy akár érinthetik meg őket. Megismerhetnek olyan állatokat, amelyek elsőre ijesztőek, de persze a zoopedagógiai foglalkozások, kézhez szoktatott állatai is részt vesznek a programon. A Picinke játszóház a legkisebbek számára nyújt elfoglaltságot, amíg a tesó az arcfestésre vár. Bepillanthatnak az Év állata, a vadmacska éjszakai életébe és ráadásul rengeteg újdonságot is hallhatnak róla. Nem maradhatnak ki az éjszakai állatok soraiból a denevérek sem így a Magyar Biodiverzitás-kutató Társaság denevérlesre várja a résztvevőket.

Bagolygyűrűzés
A programon, tervezetten szabadon élő bagoly gyűrűzését láthatják a vendégek. A vadon élő állatokat nem zavarva zajlik a program, így nem garantált, hogy a gyűrűzés megvalósul, de a program során rengeteg érdekes információra lehet számítani az éjszaka madaraival kapcsolatban. A program 18:30-tól 23:00-ig tart.

Látványetetések és szakvezetések
A Vadaspark állandó programkínálatában az egyik legnépszerűbb események a látványetetések. Az Állatkertek Éjszakáján, az összes nagy kedvenc, a vadmacska, a mosómedve, a róka, a hiúz, a medve és a sakál is a látogatók szeme láttára kapja meg vacsoráját. Továbbá két különleges éjszakai túrán is részt vehetnek a látogatók. Az „Állatok az égen” szakvezetés az állati csillagképekbe enged majd betekintést, amelyhez 20:45-től – 21:20-ig lehet csatlakozni, míg a „Baglyok az éjszakában” című szakvezetéshez 21:45-től 22:20-ig csatlakozhatnak. A színpadon 21 órától kezdődik az állatbemutató, 21:30-kor pedig tombolasorsolásra várják az érdeklődőket.

Az Állatkertek Éjszakája, bármely természetet kedvelő és az állatvilág iránt érdeklődő számára tartalmas és szórakoztató program. A különleges estén megismerkedhetünk hazai és Európában őshonos állatfajokkal, miközben bepillanthatunk ritkán látott éjszakai életükbe.

A Budakeszi Vadaspark szeretettel vár minden érdeklődőt az Állatkertek Éjszakájára, amely garantáltan felejthetetlen élményt nyújt az egész család számára. További információ és a részletes program elérhető a Budakeszi Vadaspark oldalán.

Jegyinformációk:
-Felnőtt jegy: 4200 Ft
-Gyerek jegy: 2000 Ft
-Regisztrációs jegy 2 éves korig: 200 Ft

A programra csak a feltüntetett jegyek érvényesek. Kedvezményes jegyárak, bérletek és tiszteletjegyek nem használhatók fel a rendezvényen.

Budakeszi Vadaspark – SolymárOnline

Állatkertek Éjszakája a Budakeszi Vadasparkban
Illusztráció: Budakeszi Vadaspark