Hagyományőrző németnyelvű nyári napközis tábor

662
Hagyományőrző németnyelvű nyári napközis tábor
Illusztráció: RUMedia.hu

A Szervezők szeretettel várják gyermekeiket – az Általános Iskola 2-6. osztály tanulóit – a nyári szünet utolsó hetében, egy érdekes, 5 napos solymári, hagyományőrző, napközis táborba, ahol a német nyelv játékos formában történő gyakorlása mellett megismerhetik szülőfalujuk sváb hagyományait, német értékeit, dalait, táncait, elődeink életét.

Néhány csemege a tábor életéből:
-Nívós kézműves foglalkozások (modern ólomüvegképek készítése, kosárfonás, szappankészítés, órafestés, mécsesek festése).
-Kirándulás a Skanzenbe, ahol megismerkedhetnek egy működő vízimalommal, kipróbálják a patikusok mesterségét. A táborba érkezik egy igazi kovácsmester, ellátogatnak a Sváb házba, megismerkednek a sváb hétköznapokkal, megtudják például, hogy mi az a csizmahúzó, mire használták a krumplinyomót és még sok mindent, ami ma már rejtély.
-Lesz énekverseny és rajzverseny jutalmakkal, megtanulják a solymári sváb népviselet jellegzetes ruhadarabjait és még a táncolást is kipróbálják.
-A tábor zárásaként megtekinthetik hazánk egyik leghíresebb múzeumát, a Vármúzeumot Esztergomban, megkereshetik eldugott kincseit és végül eltölthetnek néhány kellemes órát a város uszodájában. 

A tábor időpontja: 2024. augusztus 26.- 30-ig. (hétfőtől péntekig – 5 nap), 8.00- 16.00-ig.
A tábor helyszíne: Általános iskola („A” épület) tornaterme és udvara.
A tábor díja: Magyarország Kormányának, és a solymári NNÖ támogatásával  25 000 Ft/fő, amely magába foglalja az ebédet, az uzsonnát, és az összes program költségét. Temperafestéket, tolltartót, ollót és egy ülőpárnát kérjük, mindenki hozzon.
A tábor résztvevői: Általános Iskola tanulói 2-6. osztály – 45 fő!
A tábori foglalkozások nyelve: német
A programok segítői: Német tanárok, foglalkozásvezetők és önkéntes közreműködők
Jelentkezési határidő 2024.augusztus.15.

Jelentkezés módja: A Jelentkezési lapot kitöltve az nnosolymar@gmail.com e-mail címre kell elküldeni (scan) és a részvételi díjat pedig az NNÖ bankszámla számra utalni: OTP 11742245-15566135.

                                                                 Farkas Bálint NNÖ elnöke/Marlokné Cservenyi Magdolna táborvezető