Szerdán rendkívüli ülésen tanácskozik a testület

242
testületi ülés
Illusztráció: RUMedia.hu (Solymár címer)

Július 3-án 17 órától rendkívüli ülésre gyűlnek össze képviselőink.

Döntést kell hozniuk ugyanis az Ezüstkor Szociális Gondozó Központ (továbbiakban: ESZGK) intézményvezetői pályázatáról, a Solymári Óvoda-Bölcsőde főigazgatójának kérelméről, 2 solymári iparterületet rendező bérleti szerződés felülvizsgálatáról, illetve egy 1126 m2-es kivett közút megnevezésű ingatlan tulajdonjogának ingyenes átruházásáról, azaz ajándékként történő elfogadásáról.

Az ESZGK intézményvezetőjének 5 éves megbízatása szeptemberben lejár, így szükséges az álláshelyre vonatkozó, újabb pályázati kiírás.

Az óvodai betöltetlen álláshelyek helyettesítéssel történő pótlásának finanszírozására többlettanítási díj megállapítása szükséges a vonatkozó jogszabály értelmében, melyet a költségvetési év végéig, a tartalékkeret terhére kívánnak biztosítani.

Egy, az idei év végével lejáró bérleti szerződés, illetve a majd 2025. végén lejáró Napsugár Óvoda játszóudvarának használatát biztosító bérleti szerződések mostani meghosszabbításával, a kérelmező kezdeményezésére, -ugyanazon feltételek mellett- immáron már 2030. december 31-ig tartó jogviszonyban rendeznék a 2 iparterület sorsát.

A nyilvános napirendek sorában végül egy telekalakítási kérelem eredményeképpen létrejött, és az önkormányzat számára ajándékozott út elfogadásáról hoz határozatot a helyi képviselő-testület.

SolymárOnline