Nyáron is vár téged a Pilisi Parkerdő!

214
Nyáron is vár téged a Pilisi Parkerdő!
Fotó: Pilisi Parkerdő Zrt. /Surányi Linda (Budakeszi Vadaspark nyáritábor)

Idén nyáron a Pilisi Parkerdő változatos és izgalmas programokkal várja a magyar erdők és a természet szerelmeseit. A nyári táboroktól kezdve, a kulturális eseményeken át, a túrázási lehetőségekig számtalan kalandnak nézhetnek elébe az érdeklődők. A Pilisbe érdemes nem csak egy napra, és nem csak kirándulást tervezni! Összegyűjtöttünk néhány aktuális programot és ajánlatot.

Erdész Szemmel Túrasorozat 4. – Vadcsapáson és Évezredes Civilizációk Nyomain Valkó Környékén

Az “Erdész szemmel” túrasorozaton keresztül a Pilisi Parkerdő erdészeinek szemén át ismerhetjük meg a Pilis legszebb erdeit és túraútvonalait, valamint betekintést nyerhetünk az erdészek munkájába. Következő alkalommal, június 29-én Magyar Ferenc, a Valkói erdészet vezetője kalauzolja az érdeklődőket a környék titkaihoz. A túrára előzetes jelentkezés szükséges, melyhez kattintsanak ide.

Zenével az Erdőért

Szintén június 29-én a Gödöllői Arbo-parkban különleges zenei program várja a látogatókat, ahol a természet hangjai és a zene tökéletes harmóniában egyesülnek. A koncert az Arbo-park belépőjegyével vagy bérletével látogatható.

Nyári Táborok a Budakeszi Vadasparkban

Idén nyáron is egyhetes turnusokban várják az állatok és a természet szerelmeseit a Budakeszi Vadaspark napközis táborai. Az egy hét alatt a gyerekek izgalmas programokon vehetnek részt: megismerkedhetnek az erdő élővilágával, találkozhatnak őshonos állatokkal, tanulhatnak a természetvédelemről és fajmegőrzésről, valamint kipróbálhatják bátorságukat a kalandparkban. A táborokba júniustól augusztusig lehet jelentkezni. További információk és jelentkezés a Budakeszi Vadaspark oldalán találhatóak.

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok

Július 12-14. között a középkor elevenedik meg Visegrádon! A Visegrádi Palotajátékok a középkor egyik legjelentősebb eseményének, az 1335-ös Visegrádi Kongresszusnak állít emléket. Látványos lovagi tornák, középkori zenés-táncos előadások és kézműves vásár várja a látogatókat. Július 12-én és 13-án a Pilisi Parkerdő kollégái növényfelismerő játékkal, az örökerdő gazdálkodást bemutató interaktív terepasztallal, kvízekkel és meglepetésekkel készülnek.

Szállás és Programajánló

A Pilisi Parkerdő szálláshelyei mostantól online is foglalhatók. A Pilisi Parkerdő szívében található Hoffmann Vadászház vadregényes környezete és gazdag történelme ideális szálláshely a természet szerelmeseinek. A vadászház környéke, Dobogókő közelsége miatt népszerű a túrázók körében. A túraútvonalakhoz való környezetbarát eljutást segíti a májusban elindult ECOBUS szolgáltatása, amely lehetővé teszi a fenntartható közlekedést Pilismarót — Dobogókő — Pilis-tető között.

A Hoffmann Vadászháznál járva érdemes meglátogatni a Hirsch István főerdőtanácsosról elnevezett Hirsch-ormot, ahonnan lenyűgöző panoráma tárul a látogatók elé. A Kis-Disznó-hegytől egészen a Börzsöny csúcsaiig csodálhatjuk a tájat. Az oromról gyönyörű kilátás nyílik Pilismarótra és a környező hegyekre is. A legkönnyebben Pilismarótról vagy Pilisszentlélekről, a piros sáv jelzésű turistaúton közelíthető meg.

A Pilisi Parkerdő 2024 nyarán is számtalan élménnyel várja a látogatókat. Legyen szó gyerekprogramokról, kulturális eseményekről, túrázásról vagy egyszerűen csak a csendes természet élvezetéről, mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebb elfoglaltságot. További információkért és részletekért látogassanak el a Pilisi Parkerdő honlapjára.

SolymárOnline