Győzelem Limburgban, a Harmonie fesztiválon

741
Győzelem Limburgban
A Hétlépés Tánccsoport győzelme Limburgban

Kurtz-Kamuti Laura beszámolóját olvashatják.

Egy hónapja lassan, hogy 2024. május 8-án éjjel f1-kor találkoztunk az Apáczai Csere János Művelődési Ház előtt. Úticélunk 7 év eltelte után ismét Limburg volt.

Limburg-Lindenholzhausen nevezetű németországi városban rendezik meg ugyanis 6 évente a Harmonie fesztivált. (Az idei a covid miatt lett eltolva.) A Harmonie Fesztivál egy kb. 5000 résztvevőt számláló kórus-, és néptánctalálkozó. Különlegessége, hogy nemcsak Európából érkeznek, hanem a világ minden tájáról.

A rendezvény idén május 9-től május 12-ig tartott.

Négy nap alatt tánccsoportunk 12x lépett fel, melyből egy a versenyprogram volt. Legnagyobb örömünkre első helyezést értünk el, így a gálaesten is szerepelhettünk. 1993 óta hatodjára vettünk részt a fesztiválon, ezért a gálán különdíjban részesültünk. 

A tánccsoport életében ez a hat együtt töltött nap nagyon fontos és közösségformáló volt. Sok nemzet képviselőivel találkoztunk, beszélgettünk, megismertük táncaikat és szokásaikat, majd rajtuk keresztül hírül adtuk a világnak Solymár és Magyarország értékeit. Az odafelé úton Regensburgot fedeztük fel, a sok táncolás mellett pedig Limburg városát is megismerhettük. Emlékezetes utazás marad mindannyiunk számára!

Köszönjük azoknak a támogatását, akik segítettek bennünket abban, hogy ez az utazás megvalósulhasson!

SolymárOnline