Gyermeknap a Gyermekvasúton

457
Gyermeknap a gyermekvasúton
MÁV-VOLÁN-csoport

A Gyermekvasúton immár két évtizede hagyomány, hogy Gyermeknapon egésznap változatos programok és különleges járművek várják az érdeklődőket. A vonatok a szokásosnál sűrűbb menetrend szerint közlekednek, a számos játék, program mellett az érdeklődők többek között kívül-belül megnézhetnek egy tűzoltóautót és felszállhatnak egy nosztalgiabuszra is -tudtuk meg a cég Kommunikációs Igazgatóságától.

A hűvösvölgyi végállomáson 10 és 17 óra között családi programokkal várják a látogatókat. Az immár két évtizede hagyományos és sikeres rendezvényen a kisebbeknek lesz arcfestés, alkotóház, ugrálóvár, gyermekvasúti LEGO járművek. A családi kvíz nyertesei vasúttal kapcsolatos ajándékokra is számíthatnak. Az érdeklődők kívül-belül megnézhetnek egy tűzoltóautót, valamint egy Ikarus 280-as típusú, egykor a MÁV flottájában szolgáló nosztalgiabuszt. A vasútrajongók hajtányozhatnak, és fenntartható terepasztal, valamint vonatszimulátor is várja őket. A KRESZ pályán a helyes közlekedés szabályaival ismerkedhetnek meg a gyerekek, a BRFK bűnmegelőzési sátra is várja az érdeklődőket – kicsiket és nagyokat egyaránt. A Magyar Természetvédők Szövetsége kedvcsináló standdal készül. A Gyermekvasút vasútmodellező szakkörének kiállítása is nyitva tart az egykori mozgólépcső gépházában.

A színpadon láthatóak lesznek tudományos kísérletek, zsonglőrbemutató, délelőtt 11 órakor fellép Kőhalmi Ferenc bűvész, délután pedig 14 órakor a RépaRetekMogyoró együttes zenés műsora szórakoztatja a nézőket.

A Hűvösvölgy-Széchenyihegy közötti személyvonatok egész nap 40-50 percenként indulnak, de akik a hűvösvölgyi programok forgatagából szeretnének csak egy rövidebb utazást tenni, számukra előnyös, hogy a vonal alsó szakaszán betétjáratok is közlekednek, így Hűvösvölgy és Szépjuhászné között sűrített menetrend szerint, 20-30 percenként járnak a vonatok. A hagyományos, a mindennapi forgalomban megszokott szerelvényeken kívül ritkábban látható járművek is forgalomba állnak. A gyermeknapi programokat érdemes erdei kirándulással is összekötni, akár több szakaszon is vonatra szállva – ehhez a MÁV applikációban napijegyek is vásárolhatók.

Az aznapi menetrend elérhető itt.

A rendezvényre érkezőknek javasolják, hogy közösségi közlekedéssel vagy kisvasúttal érkezzenek a helyszínre, parkolni csak a P+R parkolókban lehet.

További programokról információt, és letölthető-kinyomtatható foglalkoztató feladatokat, színezőket, vonatos meséket itt találnak.

SolymárOnline