Használják ki a téli szünet utolsó napjait

749
Használják ki a téli szünet utolsó napjait
Feldíszített kocsi. A kép forrása: MÁV

A Gyermekvasút feldíszített karácsonyi kocsijai és a fényvonat a téli szünet végéig mindennap közlekedik és óránként indul a végállomásokról-írja a MÁV sajtóközleményében.

Január 7-ig minden nap a téli hétvégi menetrend érvényes. A két végállomásról egyaránt óránként indulnak vonatok, Hűvösvölgyből 9:10 és 16:10 között, míg Széchenyihegyről 10:03 és 17:03 között. A tél attrakciójaként számító fényvonat Hűvösvölgyből páros óra 10 perckor, Széchenyihegyről páratlan óra 03 perckor indul.

A hagyományos, dízelvontatású vonatokon kívül január 6-án és 7-én a gőzös is közlekedik. A nosztalgiavonat szerelvényében két feldíszített utasterű jármű is fut: az egyik kocsija a már korábban is ilyenkor karácsonyi belsőt kapott, 1929-ből származó, kék lillafüredi mellékkocsi; új társa viszont egy igazi kuriózum, a Gyermekvasút legöregebb járműve, az 1912-ben Aradon készült zöld  nyitottperonos kocsi, ami a napi forgalomban máskor csak nagyon ritkán látható.

Január 8-tól a kisvasúton visszaáll az iskolaidőben megszokott közlekedési rend: ekkortól a vonatok ismét csak keddtől vasárnapig járnak majd, munkanapokon rövidebb üzemidőben, de a hétvégi forgalomban egész télen lehet számítani a gőzvontatású nosztalgiavonatok közlekedésére is.

A menetrend a Gyermekvasút honlapján érhető el.

A fényvonat kétóránként indul a végállomásokról 2024. január 7.-ig. Forrás: MÁV.

A vasutas gőzfürdő előtt vagy után a solymári jégpálya is csábítja a siklani vágyó lurkókat családjaikkal, és nem csak a téli szünetben, hanem egészen február 4. napjáig, a hét minden napján este 9 óráig. Hétköznap délután 4 órától, hétvégén már délelőtt 10 órától a Templom téren.

SolymárOnline