Az önkormányzat legutóbbi ülésének összefoglalója

952
Az önkormányzat évvégi ülése
Illusztráció: RUMedia.hu (Solymár címer)

2023. október 25-én, kedden ismét tanácskozott a képviselőtestület, melyen a legfontosabb döntéseknek a következőket tekinthetjük:

immár 4. alkalommal módosították az idei költségvetést az aktualitások tükrében, ismét napirendre került a temetkezésről szóló rendelet, az önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok hasznosítása, a karácsony közeledtével a rászorulók és a 70 év felettiek támogatása, traffiboxok telepítése közterületeinkre a gyorshajtás visszaszorítása érdekében, valamint a Helyi Választási Bizottság megválasztása és ismételten zárt ajtók mögött a Sziget Industrial Ingatlanfejlesztő Alap kérelmének vizsgálata.

Annak ellenére, hogy a Pest Vármegyei Kormányhivatal illetékes Osztálya kifogásolta a a temetkezés díjjegyzékének és a temetkezés konkrét helyének különbségtételét solymári és nem solymári lakosok között, a döntéshozók a kifogásolt rendelkezéseket változatlanul hatályban tartják.

2 db. Trafibox telepítéséről és üzemeltetéséről döntöttek e napon, továbbá a tavalyi évhez hasonlóan, 20 db. egyenként 30ezer forint értékű ajándékcsomag kerül majd kiosztásra karácsony előtt a rászorulók között, illetve ismét részesülhetnek a 70 év feletti solymári lakosok a 8 ezer forintos egyszeri támogatásban, és a Sziget Industrial Ingatlanfejlesztő Alap kérelme is zöld utat kap, ha 100 millió forint összeget megfizet a cég településrendezési eszközök fejlesztése érdekében az önkormányzat számára.

SolymárOnline