Pénteken itt az Autómentes világnap!

730
2023 EMW Banner HU_takarékoskodj
Hazánk idén immáron tizennyolcadik alkalommal csatlakozik az egyre népszerűbb kezdeményezéshez.

Az Autómentes világnap az Európai Mobilitási Hét része, mely idén már huszonkettedik alkalommal népszerűsíti a környezetbarát és fenntartható városi közlekedést egész Európában.

A kampány egy összeurópai kezdeményezés része, amely kifejezetten az ésszerű közlekedés gazdaságnövelő hatásaira helyezi a hangsúlyt. A közlekedésért felelős tárca pedig régóta azon dolgozik, hogy a kerékpárutak folyamatos építésével, a közösségi és az elővárosi közlekedés szolgáltatásainak fejlesztésével  hozzájáruljon ehhez a fontos célhoz.

Az idei, 2023. évi mottó: “Takarékoskodj az energiával!”

Ezért aztán mi is arra buzdítjuk minden kedves olvasónkat és követőnket, hogy pénteken pattanjon kétkerékre, és válassza az autó helyett a biciklit, a rollert vagy eszköz nélkül, kivételesen sétálva induljon munkába, iskolába vagy a közértbe bevásárolni.

Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya évről évre egyre népszerűbb Magyarországon: míg 2022-ben 193, idén már 231 hazai település csatlakozott a programhoz. Reméljük az elkövetkezendő években szeretett településünket, Solymárt is a résztvevők között köszönthetjük.

SolymárOnline