Könyvet nem dobunk ki!?

826
Könyvet nem dobunk ki!?
Fénykép: Művelődési ház, apaczai.com (használhatatlan könyv)

A solymári könyvtár több, mint tíz éve hirdette meg a TESZ-VESZ Könyvtár lehetőséget. Ennek keretében a solymári lakosok elhelyezhetik a könyvtár előtti folyosón lévő polcra azokat a könyveiket, amelyek otthon már feleslegesek. Erről a polcról bárki ingyen elviheti a neki tetsző könyvet. A covid ideje alatt ez a lehetőség szünetelt, a járvány lecsengése után újra lehet hozni-vinni könyveket. A polc előtt, jól látható helyen olvasható, milyen feltételekkel lehet igénybe venni a TESZ-VESZ Könyvtárat.

Egy ideje azonban rendkívüli módon megsokasodtak a használhatatlan, penészes, szakadt, illetve a már egyáltalán nem keresett, 60-70-es évek művei a polcon, melyeket be kell dobozolniuk és szelektív hulladékként kell kezelniük.

Könyvtárunk vezetése kéri, hogy kizárólag a könyvtár dolgozóival való egyeztetést követően, nyitvatartási időben hozzanak be olyan könyveket, amilyeneket bárki szívesen vesz kézbe, amely:

-nem szakadt, penészes, összefirkált, egér ürülékkel dúsított
-nem régi, elavult
-nem lexikon, kézikönyv
-nem iskolai munkafüzet
-nem naptár
-nem áruházi katalógus.

Könyvtárunknak van lehetősége új könyvek vásárlására, így állományuk folyamatosan frissül, bővül.
Az érintetteket kérik, hogy tiszteljék meg a könyvtári dolgozókat és az intézményt azzal, hogy nem hoznak szemétbe dobandó könyveket, kiadványokat.

Varga Zsolt igazgató azt is hozzátette, amennyiben a rossz szokás nem változna, sajnos megszüntethetik ezt a sokak által kedvelt szolgáltatást!
Köszönettel a könyvtárosok!

SolymárOnline