Amit tudni lehet a mostani töltővezeték építésről

1141
Amit tudni lehet a mostani töltővezeték építésről
Fotó: RUMedia.hu (Töltővezetékek érkeznek, 2023. 05. 23. Solymár, Rózsika utca, Anna Kápolnánál)

Mint korábban írtuk, a DMRV Zrt. hosszútávú koncepciótervet dolgozott ki a vízellátó rendszer fejlesztésére vonatkozóan, mind a víztermelő kapacitás, mind az elosztó rendszer tekintetében. Ennek során az idei évben 1809 méter új expressz vezeték építése történik meg Budapest, Hidegkúti út és Solymár, Panoráma utcai tárolómedencék között annak érdekében, hogy többlet ivóvízmennyiséghez jusson a település, különösen a nyári csúcsfogyasztású időszakban.

A töltővezeték mostani építéséről szóló tudnivalókat Dr. Beregszászi Márk a Solymári Polgármesteri Hivatal jegyzője foglalta össze Önöknek az alábbiakban.

“A tavalyi vízhiányról úgy beszélhetünk, mint egy sokéves probléma eszkalálódásáról. Solymár egy több települést ellátó agglomerációs vezeték egyik legmagasabb és legtávolabbi pontján van, és ennek eredményeképp az érintett ellátási területen (pilisi medence) megnövekedett lakosságszám, valamint az elhasználódott vezeték a csúcsidei nyári időszakban már nem tudta kiszolgálni Solymárt, magyarul el sem jutott a víz idáig. Ekkor már tervezési fázisban volt az érintett vezeték korszerűsítése, amelyet a DMRV a Fővárosi Vízművekkel megállapodva kiegészített és a tervek szerint Solymár közvetlenül kaphat vizet a Hidegkúti út irányából. A beruházás solymári szakasza részben önkormányzati úton (jelenleg Panoráma utca, majd Pihenő utca, Anna kápolna), részben pedig állami főúton (Rózsika sétány), a zöld részen fog megvalósulni. A fővárosi szakaszt a Fővárosi Vízművek építi a Hidegkúti úton, előreláthatóan júniusban várható a kezdés, tekintettel arra, hogy a félpályás lezárás miatt a forgalom teljes mértékben ellehetetlenítené településünket. Reményeink szerint idén nyáron a tavalyi eset nem ismétlődik meg, bízunk az időjárásban, bízunk abban, hogy a DMRV megfelelő technikai felkészültséggel várja a csúcsidőszakot és bízunk abban, hogy a beruházás a melegebb időszakra már el fog készülni és biztonsággal fogja szolgálni Solymárt.”

Dr. Beregszászi Márk – SolymárOnline