Lakossági tájékoztatás Solymár Nagyközség vízellátásának fejlesztéséről

2074
Lakossági tájékoztatás Solymár Nagyközség vízellátásának fejlesztéséről
Fotó: internet

Tisztelt Solymári Vízfelhasználók!

Az elmúlt években Budapest agglomerációjában jelentősen megnőtt a lakosságszám, valamint változtak a vízfelhasználási szokások, ennek következtében a Duna Jobbparti Regionális Vízellátó Rendszer mára nem képes maradéktalanul kielégíteni a jelentősen megnövekedett vízigényeket, mint ahogy azt Önök is tapasztalhatták.

A DMRV Zrt. hosszútávú koncepciótervet dolgozott ki a vízellátó rendszer fejlesztésére vonatkozóan, mind a víztermelő kapacitás, mind az elosztó rendszer tekintetében, hogy hosszú távon tudja biztosítani a felhasználók mindenkori ivóvízigényeit. Az elképzelés komplex, sok műszaki elemet tartalmaz és mára már elvi vízjogi engedéllyel rendelkezik.

A terv egyes részelemei kivitelezési szakaszban vannak, pl. a Szentendre, Regionális Déli víztermelő telep kapacitásbővítése; további projektelemek megvalósítása pedig újabb fejlesztési források megjelenésekor kezdhetők. A leginkább Solymár Nagyközség érintő csúcsidei vízigények kielégítésére szolgáló rövidtávú megoldás pedig – sokrétű összefogás eredményeként – az idei nyáron megvalósul.
Ennek során 1809 m új expressz vezeték építése történik meg Budapest, Hidegkúti út és Solymár, Panoráma utcai tárolómedencék között annak érdekében, hogy többlet ivóvízmennyiséghez jusson a település, különösen a nyári csúcsfogyasztású időszakban.

A kivitelezés 2023. május első hetében közműfeltárással kezdődik. A gerincvezeték építése burkolatbontással jár, szakaszos forgalomkorlátozásra olykor teljes lezárásra kell számítani, de minden esetben biztosítva lesz a gyalogos és gépjárműforgalom, valamint az ingatlanok megközelíthetősége.
A munkák során számítunk szíves együttműködésükre, az okozott kellemetlenségekért elnézésüket kérjük.

A kivitelező közreműködésével folyamatos tájékoztatást fogunk nyújtani az Önöket érintő aktuális, hasznos tudnivalókról. A munkálatok időjárástól és egyéb váratlan eseményektől függően 2023 októberéig befejeződnek.

A nyár folyamán kérjük, hogy kísérjék figyelemmel a vízellátást érintő közös tájékoztatóinkat. Felhívjuk szíves figyelmüket a felelős vízfelhasználás fontosságára, mivel a szolgáltatást biztosító rendszer feladata elsősorban az IVÓVÍZ ellátás.

Minden tőlünk telhetőt megteszünk a víziközmű-szolgáltatás zavartalan biztosítása érdekében.

Solymár Nagyközség Önkormányzata és a DMRV Zrt.