A Schaumarer Musikanten Kiemelt Arany minősítést szerzett

1018
A Schaumarer Musikanten Kiemelt Arany kitüntetést szerzett
Borítókép: NNÖ Solymár

A Magyarországi Német Ének-, Zene- és Tánckarok Országos Tanácsa által 2023. 04. 23-án megrendezésre került a móri Wekerle Sándor Szabadidő Központban a Fúvószenekarok regionális szakmai megmérettetése az Északi régiót illetően. A Landesrat által kidolgozott minősítő rendszer szerint a Schaumarer Musikanten Kiemelt Arany minősítést szerzett Móron. A kitüntetés révén a zenekar továbbjutott a novemberi gáladöntőre, ahol kiválasztásra kerül majd az év zenekara.

A zenekar ezúton is szeretné megköszönni a támogatást Solymár Önkormányzatának, Solymár Német Nemzetiségi Önkormányzatának, az Apáczai Csere János Művelődési Háznak, és név szerinti is Varga Zsolt igazgató úrnak és Szemere János atyának, hogy biztosították számukra a próbatermet.

Külön köszönetet mondanak Kozek Balázsnak, aki bízott bennük és felkészítette Őket a versenyre. Hálás köszönettel tartoznak Buzás Bálintnak is, aki 20 évig segítette munkájukat, és nagyon jó alapokat kaptak Tőle. Remélik odafentről Ő is büszke az elért sikereikre.

Szeretnék megköszönni továbbá Elnökük, Metzger Évi áldozatos munkáját, aki 28 éve töretlenül dolgozik értük/velük, és aki Bálint betegsége után is összetartotta a csapatot, szervezte a zenekari dolgokat és bízott abban, hogy majd jön egy új karmester, akivel ismét sikeresek lehetnek.

A szerkesztőség nevében mi is szívből gratulálunk a minősítő versenyen elért újabb Kiemelt Arany minősítéshez és további töretlen sikereket kívánunk a Schaumarer Musikanten teljes csapatának!

SolymárOnline

A Schaumarer Musikanten Kiemelt Arany kitüntetést szerzett
Illusztráció: (Urkunde) NNÖ Solymár
A Schaumarer Musikanten Kiemelt Arany minősítést szerzett
Fotó: (Schaumarer Musikanten zenekar) NNÖ Solymár