Aktuális programajánlónk az elkövetkezendő napokra az Apáczai Csere János Művelődési Ház szervezésében

673
Aktuális programajánlónk az elkövetkezendő napokra az Apáczai Csere János Művelődési Ház szervezésében
Borítókép: RUMedia.hu

2023. március 17., péntek 20 óra Pinceklub
LITTLE JAZZ PUB
Házigazda: Márkus Tibor és az Equinox
Vendég: Szűcs Liza (ének), Balogh Máté Viktor (szaxofon)
Szűcs Liza Szlovákiából, a felvidékről származik, és immáron 5 éve tanul jazz éneket. A Bartók Béla Konzervatórium jazz tanszakán végzett, ahol neves tanároktól tanult jazz éneket. A zene számára a teljes megtisztulást és a szívtől szívig való kapcsolódást jelképezi.
A programon partnere, Balogh Máté Viktor egy kisebb, Pécs melletti településről származik. 8 éve szaxofonozik, négy évet a Snétberger Zenei Tehetség Központba járt, és ott ismerkedett meg a jazz műfajával. Kettejük zenés estje díjmentesen látogatható!

2023. március 18., szombat, 17 óra
Beszélgetés Lohonyai Dórával, a „Karmaváltás” című könyv szerzőjével és Králik Katalin gyógypedagógussal az autizmusról.
Ma már minden 100. ember autista. Hogyan éljünk együtt ezzel a legkülönbözőbb tüneteket mutató, veleszületett állapottal?
Milyen segítséget kaphatunk a társadalomtól? Hogyan segíthetjük a környezetünkben élő autista embereket?
Lohonyai Dóra három gyermek édesanyja, akik közül kettő autista. Indiai élményeit, útját önmagához és gyermekeihez, elhivatottságát tárja elénk szombaton élőben.
A program díjmentesen látogatható!

2023. március 18., szombat 18 óra
ANDALGÁSOK címmel – HEGEDŰS-TUBA VIOLA grafikusművész kiállítása kerül megnyitásra tárlatvezetéssel, mely egészen  április 1-jéig díjmentesen látogatható!

2023. március 22., szerda, 18 óra
Bednarik János néprajzkutató előadása a Kincsek a szomszédból sorozat részeként a dr. Jablonkay István Helytörténeti Gyűjtemény égisze alatt.
Bednarik János: Makkosmária évszázadai
1731-ben egy sváb legénynek, Johann Traubnak látomása volt a Budakeszi melletti erdőben, majd felgyógyulván egy súlyos betegségből egy Mária-képet akasztott ki a látomás tölgyfájára. Hamarosan tömegek akarták látni a csodatévő helyet, sokan maguk is gyógyulást kerestek itt. Zichy Miklós 1748-ban a fogolykiváltó trinitárius rendre bízta a kegyhely gondozását. Templomot és kolostort építettek ide, évente sok ezer zarándokot fogadtak és számos csodás esetet dokumentáltak.
Az előadás egy tipikus barokk búcsújáróhely egyedi és fordulatos történetét mutatja be, kitérve arra is, hogy az egyes időszakokban Makkosmária hogyan illeszkedett a Buda környéki régió szakrális hálózatába.
A program díjmentesen látható és hallható a Templom tér 2. alatt!

Jó szórakozást, élményekkel teli feltöltődést kívánunk!

SolymárOnline