A Magyar Kultúra napjából népzenei koncerttel és táncházzal egybekötött népviselet bemutatónak lehetünk részesei, ha szombaton ellátogatunk a Művelődési Ház 18 órakor kezdődő ünnepségére.

1214
A Magyar Kultúra napjából népzenei koncerttel és táncházzal egybekötött népviselet bemutatónak lehetünk részesei, ha szombaton ellátogatunk a Művelődési Ház 18 órakor kezdődő ünnepségére
Fotó: Cédrus Táncegyüttes

2023.01.21-én időutazásra invitál bennünket Lőrincz Beáta magyar viselet- és jelmeztervező, táncpedagógus ruhakölteményeivel, mely ruhákat a Cédrus táncegyüttes ügyes lábú táncosai keltenek életre, és röptetnek meg a Fix Stimm Zenekar autentikus zenéire.

A bemutatón utazhatunk Moldvától Rábaközig a Kárpát-medence egyes területeire, és bepillantást nyerhetünk az ottani viselet-hagyományokba, valamint utazhatunk akár a polgárosodás előtti időkbe, mert a ruhák máig megőrizték a kor szellemét.

A rendezvény üzenete, hogy a magyar népviselet nem múzeumba, vagy történelemkönyvekbe való, hanem innovatív megoldásokkal ma is élhető, viselhető, sőt „táncba fogható”.

Az eseményt Gaal-Hasulyó Bernadett alpolgármester nyitja meg, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak, a bemutató után pedig táncházzal kedveskednek a résztvevőknek.

Az esemény Solymáron az Apáczai Csere János Művelődési Ház és Könyvtár nagytermében 2023. 01. 21. szombaton, 18:00 órakor kerül megrendezésre.

További információt az eseményről ide kattintva érnek el.

Cikkünket frissítettük az eseményről készült filmösszeálításunkkal, melyet ide kattintva tekinthetnek meg.

SolymárOnline