Vonatbaleset Solymáron

1269
Vonatbaleset Solymáron
Fotó: solymáronline

Baleset történt csütörtök este a MÁV-START Zrt. Esztergomi vonalán Óbuda és Solymár között. Szerkesztő csapatunk épp a helyszín közelében járt, így saját forrásból tájékoztathatjuk Önöket, hogy szerencsére személyi sérülés nem történt, mostanra a helyszínelési cselekmények is befejeződtek, és ismét mindkét vágányon közlekedhetnek a vonatok, azonban a szerelvényfordulók miatt késő estig nagyobb késésekre és vonatkimaradásokra lehet számítani az esztergomi vonalon.

A történtekre tekintettel megkerestük a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságát és a beérkezett közleményt eredeti tartalommal továbbítjuk Önök felé:

“Csütörtökön, január 5-én a Nyugati pályaudvarról 17:21-kor Esztergomba elindult Z72-es vonat (2076) Solymár állomás közelében elütött egy élőlényt. A mozdonyvezető megállás után azonnal az elütés helyszínére sietett, de nem találta a baleset sérültjét. Az ilyenkor hatályos utasításnak megfelelően értesítették a hatóságokat, mely során a balesetvizsgálat megállapította, hogy a vonat egy vaddisznót ütött el. A balesetben érintett vonat közel kétszáz utasát a Katasztrófavédelem munkatársainak segítségével átszállították a következő Esztergomba tartó Z72-es vonatra.
A helyszínelés ideje alatt Óbuda és Solymár között csak egy vágányon közlekedhettek a vonatok, az esti órákban jellemzően 20-40 perccel hosszabbodott meg az eljutási idő az esztergomi vonalon. A késések csökkentése érdekében több Z72-es és S76-os vonat kimaradt, illetve rövidebb útvonalon közlekedett. A hatóságok a helyszínelést 20 órára fejezték be, a menetrendszerinti forgalom a késő esti órákra állt helyre a Budapest–Esztergom vonalon.”
 

További képeket facebook oldalunkon találnak: https://www.facebook.com/solymaronline/posts/pfbid08eMyYcuH4VoWzUh3LgD8eDp3G4VK6GTCnDa8wobmxJA6vudxUq6zrsUfSGoefSyCl

solymáronline