Megjelent a Solymári Hírmondó

1071

Megjelent, és hamarosan minden postaládába eljut a Solymári Hírmondó decemberi száma.

Címlapon a Templom téri jégpálya, amely a sekrestyésház udvarán található sátorban az idén is várja a korcsolyázókat hétköznap 16:00–21:00 óráig, hétvégén 10:00 órától 21:00 óráig, az ünnepek alatt pedig december 26. és 30. között 10:00–21:00 óráig, szilveszter napján pedig 10:00–15:00 óráig.

Ahogy Magyarország minden településének, úgy a solymári önkormányzatnak is szembe kell néznie az energiaköltségek jelentős növekedésével. Dr. Szente Kálmán polgármester az interjúban ismertette a településen bevezetett energiatakarékossági intézkedéscsomagot.

Hamarosan tető alá kerül a Településüzemeltetés új telephelye. Az új telephely sokoldalú funkcióiról és az építkezés folyamatáról a 4. oldalon található cikkben olvashatnak.

Milbich Tamás a legújabb helytörténeti projektekről mesél, amelyben szélesebb kontextusban tekintenek Solymárra, és a világtörténelem részeként mutatják be a települést.

Két nagyszerű sikerről is beszámol a lap: a Reményi Margit Táncegyüttes nemzetiségi díjat kapott a 2022-es ÉMNÖSZ gálán, a Férfikórus pedig bronz minősítést ért el a Kodály Zoltán Magyar Kórusversenyen.

80. születésnapját ünnepli Gulyás Béla solymári hegedűkészítő mester,ennek alkalmából adventi koncertet rendezett két hangszerének tulajdonosa. A hangverseny kapcsán az egyikük, Hörömpöli Anna készített interjút a mesterrel.

Az eseménybeszámolók között megtalálható a német nemzetiségi önkormányzat és a Fészek Waldorf Iskola Márton napi rendezvényeiről, az iskolai nemzetiségi nap és az óvodai nemzetiségi hét, valamint a PEMÜ nyugdíjas találkozóról szóló beszámoló.

Két látványos kiállítás is helyet kapott a lapban: a Peti órái tárlaton a Balogh Péter által évtizedek alatt összegyűjtött kakukkos órák és más különlegességeket lehetett megcsodálni, Nagy Judit pedig fantasztikus és elgondolkodtató tűzzománc képeket hozott Solymárra.

Az adventi programajánló oldalon megtalálhatják a civil szervezetek, a katolikus és a református egyházközség karácsonyi rendezvényeit.

Az Adventi Ablakdíszítők december 21-én tartanak közös éneklést a Templom téren: a 19. oldalon a dalszövegekből található egy válogatás.

A lap az interneten is elérhető.

A Solymári Hírmondót keressék a postaládákban. Aki nem kapott újságot, a terjesztőnél jelezheti igényét: Kovács Erika (70) 611-7635.

solymáronline