Decemberre tető alá kerülhet a Településüzemeltetés új telephelye

354

Haladnak az építési munkálatok a Solymári Településüzemeltetési Kft. telephelyén, decemberre tető alá is kerülhet. Az új épületkomplexumnak számos funkciója lesz.

„Az elmúlt hetekben megtörtént az irodarész, a műhelyek és a gépkocsitárolók födémszerkezetének bevasalása és kibetonozása, a vasbeton koszorú zsaluzása. A napokban megérkezik a betonpumpa, hogy kibetonozzák a liftaknát és körben a koszorút. Ezután már csak arra várunk, hogy a méretre szabott faanyagot meghozzák, és elkezdődhessen a tetőszerkezet felépítése” – tudtuk meg dr. Szente Kálmán polgármestertől.

Fotó: Szima Roland

Az új telephelyen nemcsak a teherautók beállására lesz lehetőség, hanem olyan szerelőakna is készül, amiben lehet javítani és mosni is a járműveket. Az alvázmosó berendezésre a téli hónapokban van nagy szükség, mivel a gépek a sószórás közben károsodnak, a felfüggesztések akár egy szezon alatt levelesen rozsdásodnak. Ezen sokat segít, ha a felrakódott sórétegeket a munka végeztével lemossák.

A garázsbeállók mellett egy szerelőműhelyt és egy lakatosműhelyt is kialakítanak, továbbá anyagraktárakat. Az épület tetőterében kap helyet a raktárrendszer, amit egy teherlifttel lehet majd elérni. Ebben a raktárban kapnak majd helyet azok a felszerelések, eszközök, gépek, amelyeket most a sótárolóban tartanak.

Fotó: Szima Roland

Az üzemeltetés szakemberei komoly szerelési munkákat is megoldanak, így nemrég az egyik járművüket, egy dobozos Ford Tranzitot saját eszközeikkel újítottak fel. Ehhez hasonló feladatokat végeznek majd az új műhelyrészben, amelynek több mint 4 méteres belmagassága lesz.

A műhely mellett egy különleges szerkezetből, egyfajta betonlegóból építik fel a sótárolót. A másfél tonnás, hatalmas kockákat egymásba lehet illeszteni, így kialakítva egy stabil, az oldalnyomást jól bíró szerkezetet, amit 3-4 méter magasan fel lehet tölteni sóval.

Fotó: Szima Roland

Jelenleg a Bajcsy-Zsilinszky utcai Ringler-udvarban működik a Településüzemeltetési Kft. adminisztrációja és cégvezetése, ezek a szervezeti egységek is helyet kapnak az új komplexumban. Az alsó szinten lesznek az irodák, felül pedig egy vizesblokkot és étkezőt alakítanak ki a dolgozóknak.

„Az új épület elkészültével a most szétszórtan található egységek, raktárak, irodák, műhelyek koncentrálódnak egy központi telephelyre. Bízom abban, hogy Mikulás-napjáig tető alá kerül az épületegyüttes és megkezdődhetnek a belső munkálatok” – mondta el portálunknak a polgármester.

solymáronline