Ecsettel a természetért – kiállítás és képes beszámoló

333

Szeptember 17-én, szombaton 17:30 órakor kiállítás nyílik az Apáczai Csere János Művelődési Házban a nyári természetvédelmi alkotótáborok anyagából.

Idén először már két turnusban, összesen 40 gyerek vett részt a külön az alsósoknak és felsősöknek ajánlott Pitypalatty és Tiszavirág táborokban, melyek témája a hazai védett állat- és növényfajok voltak. A sokféle technikával – akvarell, olajpasztell, olaj, üvegfestés, papírmasé, szita, agyag, sőt szelektív hulladék – készített alkotásokon ezek az élőlények köszönnek vissza.

Meghívott témavezetőként Zakariás Ibolya (ZAKKE Műhely) kerámia foglalkozást, Balogh Kinga (CirrHopp Műhely) pedig újrahasznosított ékszer-workshopot tartott. A táborozó gyerekek a Jági tanösvényen megismerhették a növények és állatok élőhelyeit, a helytörténeti gyűjteményben gyógynövényes tea- és fürdősókeveréket készíthettek. A felsőtagozatos csapat saját kezdeményezésre egy rövid színielőadással örvendeztette meg a szülőket a hét végén.

A tábort Jármy Éva vezette, a szakmai segítői, Barcsik Anna, Forintos Eszter, G. Bogdán Andrea és Székely Anikó mellett középiskolás önkéntesek is közreműködtek: a korábbi évek táborainak és Kreatív Műhelyének oszlopos tagjai.

A kiállítás szeptember 17-én estétől szeptember 29-ig tekinthető meg.

A gyerekek tábori napjait, az alkotómunkát idézi fel képes összeállításunk.

A művelődési ház munkatársainak részletes beszámolója a táborról itt olvasható.

Képek: Barcsik Anna

solymáronline