Megjelent a júliusi Hírmondó

1028

Már megjelent, és hamarosan minden postaládába eljut a Solymári Hírmondó júliusi száma.

Június végén-július elején súlyos vízhiány sújtotta Solymárt. A krízishelyzet a Hírmondó lapzártája után állt elő, ezért a lap egy rövid összefoglalóban számol be a négy nap történéseiről.

Dr. Szente Kálmánnal beszélgetett a lap újságírója, az interjúban szó esik a Településüzemeltetés új telephelyéről, a bringapálya munkálatairól és a búcsúról is.

A településen egyre jobb a közlekedési morál Ladó György körzeti megbízott szerint, de még mindig vannak problémás pontok, helyzetek. Ezekre hívja fel a figyelmet a lap hasábjain, és néhány jó tanáccsal is segít.

Thurnay Béla és felesége, Schulek Vilma egykor aktív szereplője volt a solymári közéletnek. Béla bácsi már a 90. születésnapját ünnepelte, ebből az alkalomból olvashatnak interjút a házaspárral, hitről, szolidaritásról, a Solymáron töltött évekről.

Beszámolót olvashatnak a hősök napján rendezett ünnepségről, ahol átadták a Solymárért kitüntetést és a német nemzetiségi díjat. A két díjazott, Hartmann Hellebrandt Hilda és Marlokné Cservenyi Magdolna méltatását is megtalálják az újságban.

Augusztusban a Solymári Hírmondó szabadságra megy, a következő szám szeptemberben jelenik meg.

A lap az interneten is elérhető.

A Solymári Hírmondót keressék a postaládákban. Aki nem kapott újságot, a terjesztőnél jelezheti igényét: Kovács Erika (70) 611-7635.

solymáronline