Cimbaliband koncert a művelődési házban

662

Január 22-én szombaton, 19 órától a Cimbaliband ad lemezbemutató koncertet a magyar kultúra napja alkalmából az Apáczai Csere János Művelődési Házban (Solymár, Templom tér 25.).

Tíz nagylemez után is töretlenül száguld a Cimbaliband cimbalom meghajtásos tandembiciklije. A Fonogram díjas Cimbaliband zenéjében a kelet-európai életérzés keveredik a népzenével, és a közönség által kedvelt modern zenei stílusokkal. A banda tagjainak jelentős népzenész múltja van, így a zenekar „boszorkánykonyhájában” autentikus zenéből kiindulva készülnek a fogások. A zenei csemegéket pedig úgy tálalják elénk, hogy a dalok alapját egy igen különleges hangszer, a cimbalom alkotja, megfűszerezve egy kis jazz-zel, latin zenével, balkáni ritmusokkal. Unger Balázs mesterien gyúrja össze autentikus népzenei gyűjtéseit és életigenlő szerzeményeit, melynek eredményeként születhetett meg az alábbi pár sor is a Magyar Nemzet hasábjain: a zenekar tagjai „bebizonyították, hogy az autentikus népzene is lehet trendi.”

A Szabadon című album dalainak alapjául a magyar népzene dialektusai – a Dunántúl, Felföld, Alföld, Erdély, Moldva – adták a kiindulópontot. Különös figyelmet szentelve a cimbalomnak és az improvizatív hegedűjátéknak, izgalmas köntösbe öltöztetik az eredeti dallamokat.

A program a hatályos járványügyi szabályok betartásával, díjmentesen látogatható!

apaczai.com/solymáronline