Több solymári játszótéren is várható felújítás az idén

1199

Időről időre felmerül lakossági igényként a játszóterek bővítése, felújítása, nagyobb tér, illetve több játék. Mivel a játszóterek a legkisebb korosztály, sőt a szülők számára is jelentős színterei a közösségi életnek, játszótérből sosem elég. Dr. Szente Kálmán polgármestert ezért arról kérdeztük, várhatók-e idén fejlesztések a solymári játszótereken.

Az idei költségvetésben több játszótér felújítására is jelentős összegek szerepelnek – tudtuk meg a polgármestertől. A Széchenyi parki játszótér felújítására 6 millió, a Szent Erzsébet parki játszótér felújítására 1,2 millió forintot különített el az önkormányzat.

A Széchenyi parki játszótéren a márciusi dugulást követően a fertőtlenítés megtörtént, de még szükség van a fogadóakna átépítésére, csak ezután lehet szó felújításról. “Kicseréljük az elhasználódott gumitéglákat, és új játszóeszközöket is telepítünk” – mondta el Szente Kálmán.

A Szent Erzsébet park játszóterén egy ivókút létesítése merült fel igényként a játszótér használói részéről. “Műszaki kérdés, hogy hol megy a vízvezeték, hogyan lehet hozzáférni” – fűzte hozzá a polgármester, aki elmondta, hogy a víz mellett több ülőhelyre is van igény, ezért tervben van, hogy asztalokat, padokat helyezzenek el. Ugyanez merült fel a György-ligetnél, a bölcsőde mellett megvalósult sportparkban, illetve Hutweidén és a Templom téren is.

solymáronline