Húsvéti fészekrabló játék Solymáron: öröm kicsiknek és nagyoknak

1762
Fotó: Kemenárné Kincses Mária

Bár a járványhelyzet miatt kevés program várja mostanában a családokat, a solymáriak lelkesedésének és kreativitásának köszönhetően az idei húsvét sem múlt el különleges élmény nélkül. A gyerekek húsvéti fészkekbe rejtett apróságokat kereshettek – mindenki nagy örömére.

Grimmné Dévényi Erika nevét az adventi ablakvadász játék kapcsán már ismerhetik a solymáriak. Erika szerint a húsvét sem múlhat el játék nélkül, most pedig elsősorban a gyerekeknek szerettek volna kedveskedni: ezúttal nyuszifészkeket készítettek és “raboltak” a résztvevők.

A családok húsvét vasárnap, térképpel felszerelkezve keresték fel az ajándékokkal megrakott fészkeket, amelyekből választhattak egy meglepetést. Cserébe a fészekrablók is tettek egy kis apróságot a fészekbe, hiszen a játék lényege – az örömszerzés mellett – a kölcsönösség volt.

A húsvéti fészekrakást idén már többedik alkalommal rendezték meg a községben. Erikától megtudtuk, hogy az adventi kalendáriumhoz hasonlóan ennek az ötletnek is híre ment országszerte, így idén már mintegy hatvan településen szerveztek hasonló meglepetést a családoknak, gyerekeknek.

Akinek megtetszett a játék, és szívesen csatlakozna jövőre, a Solymári Húsvét Facebook-csoportban megtalálja a részleteket.

Fotó: Kemenárné Kincses Mária

Kedvcsinálónak álljon itt néhány beszámoló az idei résztvevőktől:

“Fészekrakóként és fészekrablóként is részt vettünk a játékban, amit a kisfiunk nagyon élvezett. Izgalmas dolog volt keresni a fészkeket, szó szerint bejártuk egész Solymárt. Nagyon lelkesen készült mindenki, csodaszép fészkek vártak minket. Főleg a mostani helyzetben amikor eléggé leszűkültek a programlehetőségek, szuper ötlet volt ennek a játéknak a megszervezése. Egyébként hiszem azt, hogy a felnőttek legalább annyira élvezték, mint a gyerekek. Jövőre is csatlakozunk!”

(Kemenárné Kincses Mária)

“Nemrégiben költöztünk Solymárra, amit a mai napig a legeslegjobb döntésünknek tekintünk a fantasztikus közösség miatt! A húsvéti fészek kiválasztásakor nem volt kérdés, hogy a mi kis családunk az orvosi rendelőt választja, hiszen a mostani járványhelyzetben minden apró figyelmesség, szeretet, elismerés jóleső érzéseket válthat ki a fáradhatatlan orvosainkban, és bízunk abban, hogy mosolyt csalhattunk a rendelőbe, amikor meglátták az összegyűjtött ajándékokat,. Én magam is a segítői vonalon vagyok már több mint 10 éve, és hiszek abban, hogy a jó jót vonz minden téren… A szervezőnek hatalmas köszönet, hogy ilyen különleges élménnyel gazdagodhattunk, és persze családomnak is, akik nélkül nem készülhetett volna el a csodás fészek. Jövőre is csatlakozunk mindenképp a húsvéti mozgalomhoz!”

(Pozsonyi Teréz)

Fotó: Pozsonyi Teréz

“Mi résztvettünk a játékban mind fészekrakóként, mind fészekrablóként. Nagyon élvezte az egész család! A vírustól függetlenül is jó volt készülődni rá, beszélgetni róla; izgalmakkal teli időszak volt. A kisfiam még csak 3 éves, de mindenkinek “rajzolt” és büszke volt magára, hogy ő is ad valamit a húsvéti nyuszinak. A mi családunkban (de valószínűleg sok családban így van) már kihalóban van a locsolkodás hagyománya. Nagyon örülnénk, ha ez a játék hagyománnyá válna.
A vírus következtében elég zárkózottak lettek az emberek. Ez jó alkalom volt, hogy egy kicsit beszélgessünk, megismerjük, ki melyik házban lakik, összefutottunk más gyerekekkel, szülőkkel, egy-egy jó szó… Egyszerűen felüdülés volt.
Például a kisfiam csak ingben volt hajlandó elindulni, mert annyira fontos lett neki ez az esemény, hogy csak szép ruhában indulhattunk el. És a rablásért kapott ajándékokon is látszott a készülődés, hogy beletették szívüket-lelküket a készítők.”

(Szabóné Bencs Anita)

solymáronline