Így közlekednek a vonatok, buszok és hévek a hosszú hétvégén

674
Fotó: Volánbusz / Hajba András

A március 15-i hosszú hétvégén némileg változik a buszok, vonatok és hévek közlekedési rendje – adta hírül a MÁV és a Volánbusz.

A vonatok március 14-én, vasárnap az ünnepnapi, 15-én, hétfőn a vasárnapi, 16-án, kedden már a munkanapi menetrend szerint közlekednek.

Módosul a Volánbuszok közlekedési rendje is: március 14-én, vasárnap munkaszüneti napi, 15-én, hétfőn a hét első tanítási és munkanapját megelőző munkaszüneti napi, 16-án, kedden a hét első tanítási és munkanapi menetrendnek megfelelően indulnak a járatok.

A MÁV-HÉV járatai március 13-án, szombaton a megszokott szombati közlekedési rend szerint járnak, március 14-én, vasárnap és 15-én, hétfőn pedig a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a hévek.

A járványhelyzet miatt a közlekedési társaságok kérik, hogy aki teheti, halassza el utazását. Amennyiben mindenképpen utaznak, tartsák be a kötelező maszkviselési és távolságtartási szabályokat.

Ha vonatjegyet veszünk, érdemes használni a jegyértékesítő automatákat (5 százalékos kedvezménnyel) és az online jegyvásárlási lehetőségeket a megújult Elvirán vagy a MÁV applikációban (10 százalékos kedvezménnyel). A Volánbusznál is érdemes előnyben részesíteni az online jegyvásárlást: a Közlekedési Mobiljegy applikációban és társalkalmazásaiban vásárolt teljes árú, 50 és 90 százalék kedvezményű helyközi (távolsági) menetjegyekre, valamint a menetjegyekhez vásárolt kiegészítő jegyekre 5 százalék kedvezményt biztosít a közlekedési társaság.

solymáronline