Két betörés pár nap alatt – a rendőrség felhívása

2376

A napokban két betöréses lopás volt Solymáron a Munkás utcában. A rendőrség az esetek kapcsán felhívja a lakosság figyelmét, hogy ha gyanús mozgást, szokatlan eseményeket észlelnek a környezetükben, minél hamarabb hívják a körzeti megbízottakat vagy a 112-t!

Az elkövetők az egyik esetben éjszaka törtek be a házba, miközben a tulajdonosok otthon tartózkodtak – mondta el a solymaronline.hu-nak Ladó György körzeti megbízott. A másik esetben a lakó távozása után, reggel 7.15 órakor törtek be az épületbe. A betörők készpénzt és ingóságokat vittek el. A nyomozás mindkét esetben folyamatban van; a rendőrség vizsgálja, hogy van-e összefüggés az esetek között.

A rendőrség kéri azokat, akik február 1-jén, hétfőn reggel 7.20 óra körül láttak két sötét ruhás, kapucnis férfit a Munkás utca – Mátyás király utca irányában sétálni vagy futni, hogy jelentkezzenek a rendőrségen! A rendőrség a tanúk személyi adatait szükség esetén, a vonatkozó jogszabályok szerint zártan kezeli.

Ladó György, az egyik solymári körzeti megbízott hangsúlyozta: aki gyanús eseményeket, szokatlan mozgást észlel a környezetében, minél hamarabb hívja a rendőrséget! Gyors reagálás esetén a rendőröknek nagyobb esélyük van tetten érni és elfogni az elkövetőket. Emellett érdemes megfigyelni a gyanús személyeket, hogy minél részletesebb személyleírást tudjunk adni róluk, írjuk fel a jármű rendszámát, vagy készítsünk fotót, ha van rá lehetőség.

Gyanú esetén hívhatjuk a 112-t, de még jobb, ha közvetlenül a körzeti megbízottaknak telefonálunk. Érdemes a telefonszámokat előre elmenteni, hogy ne olyankor kelljen keresgélni, amikor szükség van rá és amúgy is zaklatott lelkiállapotban vagyunk:

– Ladó György körzeti megbízott: 06-20/489-6704
– Spaits Gábor körzeti megbízott: 06-70/492-0737

solymáronline