Mi és hogyan épül a szentiváni kihajtónál?

6370

A 10-es út szentiváni kihajtójánál szeptember elején-közepén kezdődtek el a munkálatok a Magyar Közút beruházásban, aminek eredményeként nemsokára jelzőlámpák fogják irányítani a kereszteződés forgalmát. A munkák ütemezéséről és a kialakítandó forgalmi rendről kérdeztük a kivitelező cég műszaki vezetőjét.

A környék polgármesterei már 2018 óta szorgalmazzák, hogy épüljön jelzőlámpás irányítás vagy körforgalom a kereszteződésben, ami biztonságosabbá tenné az itteni – amúgy meglehetősen balesetveszélyes – közlekedést. Poppréné Révay Gyöngyi, Pilisszentiván polgármestere szeptember 7-én tette közzé a hírt, hogy nemsokára megvalósul a lámpás kereszteződés a 10-es út pilisszentiváni kihajtójánál.

Gaál Attila, a kivitelezési munkálatokat végző SWARCO Traffic Hungaria Kft. felelős műszaki vezetője a solymaronline.hu kérdésére elmondta: a munkák jól haladnak, a fizikai építéssel és az útburkolati jelek felfestésével várhatóan egy-két héten belül végeznek. Ezután még hátravan a jelzőlámpák villamos bekötése – ami az Elmű feladata – és a műszaki átadás.

Mint Gaál Attilától megtudtuk, a forgalmi rend a kereszteződésben nem fog változni, kanyarodósávokat – a helyhiány miatt – nem alakítanak ki. A munkálatok folyamán az úttest felbontására a tervek szerint nem lesz szükség, viszont az útburkolati jelek festésekor komolyabb terelés várható a szakaszon. (Ígéretet kaptunk arra, hogy erről a solymaronline.hu-t is tájékoztatni fogják; amennyiben ez megtörténik, a portálon közzétesszük a terelés várható idejét.)

solymáronline