Idősek napja – járvány idején

1504

A Német Nemzetiségi Önkormányzat az elmúlt években mindig augusztus utolsó vasárnapján rendezte meg a nemzetiségi délutánt, ahol köszöntötték a falu legidősebb lakosait és – a megvendégelés mellett – a helyi kultúrcsoportok, valamint a meghívott vendégek nemzetiségi műsorával tették még emlékezetesebbé a délutánt.

Sajnos – mint sok egyébre – erre is rányomta bélyegét a koronavírus-járvány. “Rendezvényről szó sem lehetett, hiszen érthető módon éppen az idősebb korosztály igyekszik távol maradni mindenféle közösségi megmozdulástól, félve a megfertőződéstől” – mondták el a nemzetiségi önkormányzat tagjai. – “Ekkor jött a gondolat, hogy személyesen – természetesen maszkkal és kellő távolságtartással – keressük fel a 80 éven felülieket és egy emléklappal éreztessük, hogy mennyire fontosak közösségünk számára.”

A gondolatot tett követte: 61 idős solymári lakoshoz juttatták el személyesen az emléklapokat, akik nagy örömmel és szeretettel fogadták az odafigyelés eme gesztusát. “A Német Nemzetiségi Önkormányzat erkölcsi kötelességének érzi az idősebb generáció tiszteletét, hiszen ők azok, akik hűek maradtak sváb gyökereikhez és oroszlánrészt vállaltak abban, hogy a mai összetett világban Solymár még a sváb falvak közé sorolandó. Bízunk abban, hogy jövőre újra meg tudjuk rendezni az idősek délutánját és mindenki részt tud majd venni ezen a gyönyörű ünnepnapon!”

solymáronline