Rockabilly, latin zene és orgonamuzsika: szombat este a művelődési házban – FOTÓK

902
Fotó: Barcsik Géza

Három, egymástól igencsak különböző műfaj képviselői léptek színpadra a solymári művelődési házban szeptember 12-én, szombaton.

Az Ed Philips and The Memphis Patrol zenekar Elvis Presley és a rockabilly szellemét idézte meg. A katonai egyenruhába bújt zenészeket és a lendületes zenét hallgatva bárki az ötvenes évek Amerikájában érezhette magát.

17 órától a latin zenéé lett a főszerep: Varga János és a Mediterrán Combo hozott mediterrán lendületet a lassan leszálló estébe. A nouve flamenco, a bossa nova és a jazz világát ötvöző muzsikájuk igazi ínyencség volt a hallgatók számára.

Este 20 órától egy különleges koncert helyszíne lett a művelődési ház udvara: Fekete Nándor orgonaművész “Zene a képekben” című előadását hozta el Solymárra. A különleges hangzásvilágot szolgáltató orgonán – amely Európa legmodernebb szállítható koncertorgonája – klasszikus zenei művek átiratai csendültek fel, közben pedig a témához kapcsolódó művészi fotók – K. Orosz Ila sorozatának darabjai – voltak láthatók a kivetítőn.

solymáronline
Fotók: Barcsik Géza