Már kaphatók a jegyek az októberi SZÖRÉNYI 75 koncertre és kiállításra

925

Október 3-án, szombaton, 18 órakor ünnepélyesen, koncerttel és borkóstolóval egybekötve nyitják meg Barcsik Géza gyűjteményes kiállítását a Szörényi életműhöz 25 év alatt készült képzőművészeti alkotásokból. Az eseményre a belépőjegyek már megválthatók a művelődési ház irodájában, 2000 Ft-os áron.

„Ez a kiállítás tisztelgés az idén 75. életévét betöltő Szörényi Levente munkássága előtt” – tudtuk meg Barcsik Gézától. „1993-ban kezdődött a mai napig tartó együttműködés és barátság, aminek szellemi, lelki produktumainak egy része a solymári Apáczai Csere János Művelődési Házban kerül bemutatásra. Az »Atilla – Isten kardja« című rockopera grafikai anyagai már 1993. őszén a hűvösvölgyi villamos indóház felújított épületében, az akkor nyíló és azóta már sajnos megszűnt Végállomás Galériában kerültek bemutatásra. Ezt a kollekciót és az azóta készült művek egy szűkített, de nagyon gazdag, izgalmas és sokszínű válogatását tekinthetik meg az érdeklődők egy meglepetéseket is tartalmazó koncerttel egybekötött esten. Kiállítjuk az erdélyi, nagyméretű kavicsokra festett »Dobogó Kövek« portrésorozatot, a tervek szerint új darabokkal gazdagodva.”

A kiállító hozzátette: „Remélem, a világjárvány nem hiúsítja meg az októberi kiállítás megnyitót, koncertet és ha korlátozott létszámmal is, de méltón ünnepelhetjük a jubiláló Szörényi Leventét és sokszázezer ember életét gazdagító életművét.

Az este folyamán Ripoff Raskolnikov és zenésztársai (BLUES FOR LEVI) blueskoncertjét hallgathatjuk, és a Szörényi családi pince borait kóstolhatjuk Szörényi Örs segítségével.

solymáronline