Új szabadtéri sport Solymáron – vasárnap lesz az I. Solymári Amatőr Mölkky Verseny

3356
Fotó: Solymári Mölkky Klub Facebook-oldala

Vasárnap, június 14-én szeretettel várja a Solymári Mölkky Klub az érdeklődőket a sportpályára az első solymári amatőr mölkky versenyre, ahol téttel vagy anélkül meg lehet ismerkedni ezzel a szabadtéri ügyességi sporttal (játékkal).

Mi az a mölkky? – merül fel a legtöbb emberben a kérdés a név hallatán. A Wikipédia szerint a mölkky egy finn szabadtéri ügyességi játék, amit 1996-ban találtak ki, és a finn teke (vagy „kyykkä”) játékra hasonlít, de nem igényel akkora fizikai erőt.

A 2020-ban alakult Solymári Mölkky Klub honlapját böngészve a szabályokkal is megismerkedhetünk. Eszerint a játékosok egy dobófát (a mölkky-t) elhajítva próbálják feldönteni a játéktéren szabály szerint felállított, számozott facölöpöket (bábukat). Pontokat a bábuk feldöntésével lehet gyűjteni, de különféle trükkös szabályok nehezítik a játékosok pontszerzését. Aki először ér el pontosan 50 pontot, az nyeri a játékot.

Fotó: Solymári Mölkky Klub Facebook-oldala

A vasárnap megrendezésre kerülő I. Solymári Amatőr Mölkky Versenyen 10.00-10.30-ig tart a nevezés és a játék ismertetése. Nevezési díj nincs, az alsó korhatár 14 év; a verseny lebonyolítása a résztvevők számától függ. Ha valakinek megtetszik a játék, a helyszínen akár a Solymári Mölkky Klubhoz is csatlakozhat.

Kérdés esetén érdemes keresni az alapító Horváth Imrét a Mölkky Klub facebook-oldalán, szeretettel várják az érdeklődőket.

solymáronline