TrachtTag daheim – pénteken várjuk a fotókat!

970

Április 24-én, pénteken már hatodik alkalommal ünnepli a magyarországi német közösség a TrachtTag-ot, a magyarországi német népviselet napját – idén mindenki otthon. Pénteken várjuk a fotókat a solymaronline facebook-oldalára is!

A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár hat éve indította el kezdeményezését, a TrachtTag-ot. Ennek célja, hogy a résztvevők a magyarországi német népviselet egy-egy darabját felvéve – hétköznapi ruhájukkal kombinálva – megmutassák örökségüket a mindennapokban is.

Az idei, különleges TrachtTag daheim-hoz mindenki csatlakozhat otthonról egyedül, vagy azokkal, akikkel együtt él. Aki szeretne részt venni a kezdeményezésben, az pénteken a hétköznapi ruhája mellé vegyen fel egy népviseleti ruhadarabot vagy kiegészítőt, és készítsen róla felvételt.

Az összeállításról készült fotót vagy videót várják a kapcsolódó facebook-eseménynél, de a solymári sváb viseletekről készült fotókat a solymaronline.hu facebook-oldalán is várjuk pénteken, az erről szóló bejegyzés alatti kommentekben!

solymáronline