Solymár lezárja a kirándulóhelyeket, a nem solymáriak most sehol sem sétálhatnak

3217

A húsvéti ünnep idejére lezárják a solymári Rózsika-forrást és a jegenyevölgyi turistatutat, a közeli parkolókat, valamint a Mészégető utca felső részét. Húsvétkor Solymáron csak a solymári lakóhellyel rendelkezők mehetnek rövid sétára, vagy sportolhatnak egyedül.

Dr. Szente Kálmán polgármester a csütörtök éjszaka megjelent kormányrendelet nyomán szigorító intézkedéseket léptetett életbe a húsvéti időszakra, április 10-től április 13. éjfélig.

Ennek értelmében:

– a solymári lakóhellyel (tartózkodási hellyel, vagy állandó lakcímmel) NEM rendelkező személyeknek TILOS Solymár teljes közterületén és a közforgalom számára megnyitott magánterületein az egyéni szabadidős sporttevékenység és a szabadidős célú gyalogos közlekedés.

– a Rózsika-forrást és a megközelítését szolgáló Jegenyevölgy turistaútvonalat (a Rózsika sétánytól (Shell-kút) a solymári várig húzódó erdei utat) MINDENKI ELŐL LEZÁRJÁK. Az érintett területek környezetében TILOS a gépjárművel történő várakozás (Major utca, Várhegy utca, Rózsika sétány). A Solymári Településüzemeltetési Kft. kihelyezi a tiltást jelölő KRESZ-táblákat.

– lezárják a Mészégető utca felső részén található, önkormányzati tulajdonban álló területet.

A rendelet végrehajtását a rendőrség és a közterület-felügyelet ellenőrzi. A szabályszegőkkel szemben 5000 – 500 000 Ft szabálysértési bírságot is kiszabhatnak.

solymáronline